Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angriper på hesteryggen

Nordalliansen angriper talibanmilitsens stridsvogner til hest mens amerikanske fly har bombet tunnelanlegg, kjøretøyer og Taliban-styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er opposisjonsstyrker som rir på hesteryggen i kamp mot stridsvogner og pansrede kjøretøyer, sa marinegeneral Peter Pace, nestsjef i den amerikanske overkommandoen, onsdag.

Han ville ikke gå i detalj om bruken av hester, men en talsmann for forsvarsdepartementet sier bruk av hester har sine fordeler i det afghanske terrenget.

- Nordalliansen kan betraktes som en meget lett infanteristyrke. En av dens sterke sider er at de er vant til å kjempe med små matforsyninger, lite ammunisjon og til hest.

Selv om noen stammer i Nordalliansen har lastebiler og stridsvogner, opererer de fleste til hest.

- Terrenget tatt i betraktning er hester en utmerket måte å bevege seg på, sier han.

På spørsmål om effekten av å angripe stridsvogner til hest, sier tjenestemannen at de fleste stridsvognene til Taliban er gravd ned og brukes som artilleri. Det kan sammenlignes med kavaleriangrepene mot skyttergraver under første verdenskrig.

(NTB)

BEST TIL HEST: Afghanske menn spiller Buzkashy - et tradisjonelt spill hvor de bruker geit i stedet for ball. Hestene er også viktige våpen i kampen mot Taliban-styrkene.
Hele Norges coronakart