Angriper redaktørs AKP-fortid

Thorbjørn Jagland tok i går et sviende personlig oppgjør med Dagsavisens redaktør Hilde Haugsgjerd i hennes egen avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om ikke Norge var et demokrati på 70-tallet, ville Dagsavisens redaktør og eks-AKP-er Hilde Haugsgjerd ha «utradert» Thorbjørn Jagland og andre partifeller, ifølge Jagland.

Den tidligere Ap-lederens oppgjør mot Hilde Haugsgjerd sto på kronikkplass i Dagsavisen i går.

Jagland er forbannet over at sjefredaktøren antydet at han ville ende opp som Arbeiderpartiets svar på KrF-veteranen Kåre Kristiansen - som hornet på veggen.

Kritikk av Stoltenberg

«Jeg kunne selvfølgelig svare på samme måte og vise til at dette minner meg om den måten AKP behandlet oss sosialdemokrater og alle andre som ikke var enig med sekten i 70-årene. Også da ble vi utdefinert og hadde det ikke vært for at vi heldigvis levde i et demokrati, hadde vi vel blitt utradert slik det skjedde i det Stalins diktatur som Haugsgjerds AKP hyllet.», skriver Jagland.

Bakgrunnen for Haugsgjerds kommentar var et innlegg fra Jagland i Dagbladet der han enda en gang fastslår at landet trenger en regjering som jobber for norsk EU-medlemskap.

Kronikken blir lest som en kraftig kritikk av Jens Stoltenbergs åpning for en samarbeidsregjering med Senterpartiet og SV der EU-saken nødvendigvis må legges på is.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.