Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angriper redaktørs AKP-fortid

Thorbjørn Jagland tok i går et sviende personlig oppgjør med Dagsavisens redaktør Hilde Haugsgjerd i hennes egen avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om ikke Norge var et demokrati på 70-tallet, ville Dagsavisens redaktør og eks-AKP-er Hilde Haugsgjerd ha «utradert» Thorbjørn Jagland og andre partifeller, ifølge Jagland.

Den tidligere Ap-lederens oppgjør mot Hilde Haugsgjerd sto på kronikkplass i Dagsavisen i går.

Jagland er forbannet over at sjefredaktøren antydet at han ville ende opp som Arbeiderpartiets svar på KrF-veteranen Kåre Kristiansen - som hornet på veggen.

Kritikk av Stoltenberg

«Jeg kunne selvfølgelig svare på samme måte og vise til at dette minner meg om den måten AKP behandlet oss sosialdemokrater og alle andre som ikke var enig med sekten i 70-årene. Også da ble vi utdefinert og hadde det ikke vært for at vi heldigvis levde i et demokrati, hadde vi vel blitt utradert slik det skjedde i det Stalins diktatur som Haugsgjerds AKP hyllet.», skriver Jagland.

Bakgrunnen for Haugsgjerds kommentar var et innlegg fra Jagland i Dagbladet der han enda en gang fastslår at landet trenger en regjering som jobber for norsk EU-medlemskap.

Kronikken blir lest som en kraftig kritikk av Jens Stoltenbergs åpning for en samarbeidsregjering med Senterpartiet og SV der EU-saken nødvendigvis må legges på is.

Haugsgjerds poeng er at siden ekspartilederen ikke får svi for slike «destruktive» utspill, er det et bevis på at «Det må være få som fortsatt lytter til han, og derfor ikke så viktig lenger hva han mener.»

Det får Jagland til å slakte redaktøren for det tidligere Ap-organet. I Dagsavisen i går starter Jagland med å karakterisere Haugsgjerds personangrep på ham som «udemokratisk og anti-intellektuelt.»

Ondskapsfullt

«Hadde det ikke vært for at Haugsgjerds gemene knep lukter av 70-tallets historie om skvising og herjinger med personer presteskapet i AKP ikke likte, ville jeg ikke rippet opp i denne historien. Jeg vil i all beskjedenhet minne fru Haugsgjerd om at den personen hun prøver å utdefinere faktisk er folkevalgt og kommer til å bli det også i neste periode. Den personen hun med slike gemene knep prøver å stoppe munnen på er til og med leder av Stortingets utenrikskomité,» skriver Jagland.

Redaktør Hilde Haugsgjerd, som var aktiv i AKP fra starten og var leder av Rød Ungdom fram til 1981, vil ikke kommentere Jaglands angrep overfor Dagbladet.

Thorbjørn Jagland var heller ikke tilgjengelig for kommentar i går.

<B>MED AKP-FORTID: </B> Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd
<B>SER RØDT:</B> Thorbjørn Jagland tok i går et oppgjør med Dagsavisens redaktør Hilde Haugsgjerd, som antydet at Jagland ville ende opp som Arbeiderpartiets svar på KrF-veteranen Kåre Kristiansen - som hornet på veggen. Her er Jagland avbildet i Warsawa i mars.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media