Angriper regjeringen for å vise smålighet

- Dypt urimelig å straffe befal, pendlere, jernbaneansatte og bussjåfører, sier Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

HARDT UT: Sigbjørn Gjelsvik, finanspolitisk talsperson i Senterpartiet, reagerer sterkt på Erna Solberg og Siv Jensens skattlegging av arbeidsfolks økonomiske goder. Foto: NTB Scanpix
HARDT UT: Sigbjørn Gjelsvik, finanspolitisk talsperson i Senterpartiet, reagerer sterkt på Erna Solberg og Siv Jensens skattlegging av arbeidsfolks økonomiske goder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han reagerer sterkt på hvordan faktiske utgifter til pendling og naturalytelser i form av frikort og personalrabatter skattlegges hardere.

- Regjeringen opptrer smålig overfor arbeidsfolk, sier Sigbjørn Gjelsvik, finanspolitisk talsperson for Senterpartiet.

- Det er ikke smålig å forvente at arbeidsfolk får pensjon og sykepenger basert på den reelle lønna de har, da må også arbeidsgiverne betale dem på skikkelig måte, svarer Henrik Asheim, Høyres leder i finanskomiteen. (Les hele svaret til Asheim nederst i saken).

Sigbjørn Gjelsvik, som selv er medlem av finanskomiteen, hevder at regjeringen rammer folk som jobber i bransjer med et voldsomt press på lønns- og arbeidsvilkår.

- Vi må ta utgangspunkt i den virkeligheten folk lever i. Her handler det om ansattes opparbeidede rettigheter som de har forhandlet seg fram til som en del av lønnen, og som noen har hatt i generasjoner, sier han.

- 80 000 i ekstraskatt

Gjelsvik trekker fram flere eksempler på endringer han mener slår urettferdig ut, noen av dem omtalt i Fagbladet og Fri Fagbevegelse:

* Bussjåfør Kjell Arne Myrvoll risikerer 30 000 kr i ekstraskatt på personalrabatt. Etter sterk kritikk har regjeringen utsatt gjennomføringen til 1. januar 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer