Angriper Schumanns alibi

Aktoratet har brukt helgen til å studere og sjekke Kjell Alrich Schumanns alibi. Og funnet hull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aktoratet har brukt helgen til å studere og sjekke Kjell Alrich Schumanns alibi og forklaring. Nå starter aktor Arild Dommersnes et knallhardt kjør for å slå sprekker i Schumanns forklaring.

Schumann forklarte seg også fredag, etter å ha nektet å si et ord til politiet undet hele den over ett år lange varetektsfengslingen. Forklaringen for retten kom derfor også overraskende på aktoratet, som ikke kunne forberede utspøringen på grunnlag av politiforklaringer.

Overfor de andre tiltalte har aktoratet kjørt beinhardt for å svekke deres troverdighet. Løgnene i politiforklaringer har vært sentrale tema. Denne anledningen hadde ikke aktoratet overfor Schumann, fordi de ikke hørt hans forklaring før han sto i retten.

Hotell-løgn?

Men aktoratet har gått Schumanns forklaring nærmere etter i sømmene i helgen, og i dag morges ble han konfrontert med vanskelige spørsmål. Aktor framstår svært pågående i dag, mens han fredag hadde store problemer med å kunne presse Schumann mot veggen.

Schumann forklarte at han like etter ranet sjekket inn på Sundvolden Hotell under falskt navn. Politiet hadde sjekket dette i helgen, uten å finne de navnene Schumann hadde oppgitt at han benyttet.

- Kanskje kan jeg ha brukt et annet navn, forklarte Schumann i dag.

Kjell Alrich Schumann var langt mer nølende og usikker under aktoratets kryssild i dag. Svarene var oftere \'jeg husker ikke\' og \'jeg vet ikke\'. Fredag var han sjedf i retten med en forklaring som dels fascinerrte og dels rystet retten. Veltalende og elegant fortalte han om en hverdag som besto av tjuverier av dyre biler og bruk av avansert teknologi for å lure politiet.

Angriper Schumanns alibi

Presset om Utsi

Aktor Arild Dommersnes kom inn på Schumanns bruk av Svein Erik Utsi som alibi. Schumann hevdet at han oppholdt seg sammen med Utsi i hans leilighet på Frogner ransdagen. Utsi har et langt kriminelt rulleblad, og var også først i politiets søkelys som mistenkt for Nokas-ranet. Men det viste seg at Utsi var videofilmet i Oslo ransmorgenen.

- Visste du at Utsi hadde alibi for ransdagen? spurte aktor.

- Jeg fikk vite det da jeg fikk innsyn i saksdokumenter.

- Hvorfor sa du ikke med en gang at du var sammen med Utsi da Nokas ble ranet?

- Det passet dårlig i forhold til den straffesaken Utsi allerede hadde gående, svarte Schumann.

Aktor antyder også at Schumanns bestevenn vil gi en vitneforklaring som ikke samsvarer med Schumanns versjon. Kameraten kan derfor bli et farlig vitne for Schumann.

Begikk brøler

Schumann etterlot seg kjeledress, finlandshette og annet utstyr i en garasje i Stavanger da han overlot to stjålne biler til David Toska. Schumanns DNA er funnet på dette utstyret, og det er et av bevisene aktoratet bruker mot ham. Aktoratet ville vise bilder fra garasjen og utspørre ham om hva som skjedde der, men Schumann avfeide dette i retten med at det var feil garasje politiet hadde funnet fram til.

Aktor fant det svært påfallende at Schumann hadde etterlatt utstyr med sitt DNA på i en garasje. Samtidig er Schumann nemlig så forsiktig at han trekker ned finlandshette for å hindre at nesehår og molekyler fra nese skal avsette DNA.

- Jeg burde nok tatt med meg dette utstyret, det var en forglemmelse, forklarte Schumann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer