Angriper sikkerhetstjenesten

Israelske kamphelikoptre skyter fremdeles mot hovedkvarteret til den palestinske sikkerhetstjenesten i Ramallah. 400 mennesker skal være inne i bygningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isralerne usikre: Hva er det Sharon vil?

Nordmann i Ramallah: Behandler palestinerne som dyr

Se CNNs grafikk fra sikkerhetstjenestens hovedkvarter

Det fem mål store komplekset til palestinernes sikkerhetstjeneste i Ramallah på Vestbredden er i flere timer blitt beskutt av israelske kamphelikptre, stridsvogner og maskinevær. CNNs reporter på stedet sier at beskytgningen av bygningen fremdeles er intens. Palestinske kilder opplyser at de er blitt beskutt fra stridsvogner og maskingeværer, og at flere personer inne i bygningen skal være skadd.

Israelerne hevder at rundt 50 ettersøkte palestinske aktivister holder til inne i bygningen.

Sikkerhetstjenestens hovedkvarter har aldri tidligere vært utsatt for angrep fra israelske styrker.

Sjefen for den palestinske sikkerhetstjenesten, Jibril Rajoub, snakket med CNN på telefon fra bygningen i dag tidlig. Han opplyser at 400 mennesker er inne i bygningen. Flere av dem sivile som har søkt tilflukt fra de israelske styrkene. De trodde denne bygningen var det sikreste stedet å oppholde seg.

CNNs reporter på stedet forteller at det skal være en åtte måneder gammel baby i bygningen. Mora søkte tilflukt i bygningen hun trodde var trygg. Bygningen huser også en barnehage.

Sikkerhetstjenestens hovedkvarter ble omringet av israelske stridsvogner allerede lørdag. Israels forsvarsminister, Binyamin Ben-Eliezer sier at hans strategi er å redusere terroristvirksomheten så mye som mulig for å roe ned situasjonen.

- Det vil føre til at vi må gå inn i hver eneste bygning i området, sier Ben Eliezer. Han opplyser at de ikke har noe mål om å erobre palestinske områder.

Eliezer forklarer til CNN at de vil gå inn i områdene for å ødelegge terroristenes infrastruktur før de trekker seg tilbake igjen.

Skyting ved universitetet i Betlehem

Israelske styrker gikk i går inn i Betlehem. I natt rapporterte palestinske kilder at tre bygninger ble rammet av israelsk ild. Den israelske hæren bekreftet at de hadde en operasjon i Betlehem, men nektet å kommentere dette ytterligere.

Presidenten ved universitetet i Betlehem sier til CNN i formiddag at situasjonen er fryktinngytende.

- Det er utrolig mye skyting her nå. Vi hører skyting hele tiden, og universitetet er inntatt. Jeg tror det må være minst 40 soldater her inne, sier han til CNN.

Ber journalistene forlate Vestbredden

I et forsøk på å ytterligere isolere den palestinernes president Yasser Arafat, stengte den israelske regjeringen Vestbredden og advarte utenlandske journalister om at de burde forlate de palestinske områdene. I går kveld sprengte en selvmordsbomber seg selv og bilen han satt i da han ble stoppet i en kontrollpost i Jerusalem. En israelsk politimann døde av skadene han ble påført. Politimannen skulle undersøke bilen.

Det var den sjuende selvmordsaksjonen inne i Israel de siste seks dagene.

Palestinske kilder opplyser til CNN at israelske stridsvogner også har gått inn i byene Qalqilya og Al-Khader. Dermed har isralerne gått inn i fire av de største byene på Vestbredden.

Yasser Arafat sitter fremdeles isolert og omringet i sitt hovedkvarter.

Nyhetsbyrået NTB melder at Hezbollah-bevegelsen skal ha avfyrt en rakett mot Israel fra Sør-Libanon i morgentimene i dag. Raketten skal ikke ha gjort skade.

<B>VESTBREDDEN: Røyken fra Ramallah viser hvor de siste granatene fra de israelske stridsvognene har slått ned.