Angriper Støre: - Jeg er lei

Erna Solberg rister på hodet over stadige Ap-angrep mot hennes parti. Høyre-lederen ber gjengen som faktisk styrer landet få fakta i orden før de refser opposisjonen.

- RO REKA, JONAS: Erna Solberg sier Ap over lang tid har angrepet Høyre for ting som Høyre ikke mener. Foto: Heiko Junge / NTB
- RO REKA, JONAS: Erna Solberg sier Ap over lang tid har angrepet Høyre for ting som Høyre ikke mener. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Erna Solberg har fått nok av stadige angrep fra Arbeiderpartiet som hun mener treffer under beltestedet.

- De har holdt på med dette i mange år. De kommer med angrep hvor faktagrunnlaget er dårlig og hvor de bevisst vrir på Høyres egentlige politikk, sier Høyre-lederen til Dagbladet.

- Vi står veldig godt i diskusjoner om politikk, men da må Støre og regjeringen presentere vår politikk som den faktisk er. Ofte angriper de oss for ting vi ikke mener, legger hun til.

Søndag formiddag ble hun gjenvalgt som leder for Høyre. De største debattene på landsmøtet har vært lakseskatt og mobilforbud i skolen. Begge debattene endte med et nei fra landsmøtet. Dramatikken var i helgen størst da Erna Solberg presset gjennom ny votering etter at landsmøtet stemte «feil» i spørsmål om klimaregnskap fredag kveld.

- Jeg er lei

Seinest denne uka kom statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) med det Solberg omtaler som svartmaling av Høyres eldrepolitikk. Angrepet gikk på trykk i Dagbladet.

Ifølge Solberg legger Ap-lederen igjen et inntrykk av at Høyre står for en kald og pengedrevet eldreomsorg.

- Jeg er lei av bildet som Støre og Ap tegner rundt privatisering i eldreomsorgen, sier Solberg.

- Vi vil jo at det offentlige skal ta regningen og at du skal velge tilbud selv. Det er ikke slik at lommeboka skal avgjøre hva slags omsorg du får med Høyres politikk. Betalingsbiten for eldreomsorg ønsker Høyre ingen endringer på, og det tror jeg Arbeiderpartiet vet veldig godt, legger hun til.

Høyres eldrepolitikk

Solberg sier tvert imot at det er med venstresidas velferdspolitikk at de med best råd kan kjøpe seg bedre tilbud.

- Hvis det offentlige skal drive all eldreomsorg, kan det bli sånn at de med mest penger kan kjøpe seg bedre tjenester, legger hun til.

Hun mener Ap-politikere forsøker å tegne et bilde av et Norge med amerikansks velferdsordninger dersom Høyre får styringsspaken tilbake etter valget i 2025.

- Sannheten er at Høyre vil at det offentlige skal ta regningen, men at flere skal kunne tilby tjenesten. Fritt behandlingsvalg er billigere enn anbudsordningen Arbeiderpartiet opererer med.

Arbeiderpartiets problem

Den siste uka har en rekke Ap-topper, også i Dagbladet, nær sagt på tur fyrt med mitraljøse mot regjeringen. Seinest lørdag smalt Ap-nestleder Tonje Brenna mot regjeringens skolepolitikk. Også her tok Høyre grep, og nestleder Henrik Asheim (H) måtte korrigere det han mente var nye feilaktige framstillinger fra en Ap-topp.

Erna Solberg innrømmer at tonen er kjent - det var vanlig kost med angrep fra Ap da hun og Høyre faktisk satt i regjering. I dag er det som kjent Ap som har nøklene til regjeringskontorene.

- Man skulle tro det var du, ikke de, som styrte landet, Solberg?

- Dette er en del av Arbeiderpartiets problem. De snakker mer om Høyre enn om egen politikk. Jeg tror ikke velgerne er så interessert i det. I Høyre snakker mest om vår egen politikk, sier Solberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer