Angriperne hadde trent i Afghanistan

De to mennene som angrep amerikanske soldater i Kuwait, har trent i Afghanistan. De har sannsynligvis familie på Guantanamo-basen på Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kuwaitiske myndigheter har arrestert flere personer etter at marineinfanteristene ble angrepet på øya Failaka i Kuwait under en militærøvelse tirsdag. En amerikansk soldat ble drept og en annen såret.

Ifølge talsmenn for Kuwaits innenriksdepartement må angrepet betraktes som en terroraksjon, men motivet for aksjonen er ukjent. Departementet opplyste ingenting om at de to var islamistiske militante, men sikkerhetskilder sa at de trolig hadde forbindelse med antiamerikanske islamistiske grupper.

Antivestlig demonstrasjon

Angriperne, som begge var 26 år gamle kuwaitere, ble drept i episoden. De ble begravet i dag. Gravferden utviklet seg til en antivestlig demonstrasjon, ifølge vitner.

Forfatteren Mohammad al-Mulafi, som var til stede, forteller til Reuters at en geistlig som talte til de mange hundre frammøtte sa at «Jøder og kristne må bort fra den arabiske halvøya», og at «angriperne gjorde sin plikt». En amerikansk forsvarskilde sier til Reuters at de hadde fått opplysninger om at de to kuwaiterne tidligere skal ha deltatt i treningsleirer i Afghanistan, drevet av al-Qaida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer