- STÅR BAK Det skal være Boko Haram - her ved imam Abubakar Shekau - som står bak de grufulle angrepene i Nigeria torsdag. Det har ikke kommet tilgjengelige bilder fra angrepene. Foto: AP / NTB scanpix
- STÅR BAK Det skal være Boko Haram - her ved imam Abubakar Shekau - som står bak de grufulle angrepene i Nigeria torsdag. Det har ikke kommet tilgjengelige bilder fra angrepene. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

- Angriperne sa: «Vi skal beskytte dere fra Boko Haram». Så begynte de å skyte

Flere hundre drept i Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nigeria rystes i dag av et grufullt, koordinert angrep på fire landsbyer nordøst i landet. Detaljene som begynner å komme fra området er rystende:

I flere av landsbyene kom det som skal være Boko Haram-soldater kjørende på motorsykler og ATVer i høy hastighet, før de begynte å skyte vilt rundt seg. I en av landsbyene ba Boko Haram-soldatene, ifølge CNN, om at alle i landsbyen skulle komme fram og samle seg ute i et fellesområde.

- Vi skal beskytte dere fra Boko Haram, sa angriperne.

Så pekte de seg ut guttene og mennene i forsamlingen - og åpnet ild.

Flere hundre drept De rammede landsbyene er Goshe, Attagara, Agapalwa og Aganjara - alle i Gwoza-distriktet ikke langt ifra grensa til Kamerun.

Mange landsbyboere forsøkte å rømme over grensa, melder CNN - men totalt ble flere hundre drept.

Så mange ble drept, ifølge Daily Telegraph, at lokale myndigheter i kveld har hatt et svare strev med å få oversikt over hvor mange som faktisk mistet livet.

- Vi forsøker fortsatt å finne ut hvor mange som er døde, sier lokalpolitikeren Peter Biye til CNN.

Drepte barn - Dødstallene er umulige å fatte. Vi har mistet mellom 400 og 500 personer i angripene. Guttebarn ble ikke spart, sier en lokal leder i Attagara.

Abba Goni, som bor i Goshe, sier at minst 100 mennesker ble drept bare i den landsbyen.

- De beleiret byen og begynte å skyte med Kalasjnikover og rakettkastere. Hele landsbyen ble nærmest brent ned - det betyr 300 hjem og flere moskeer, sier Goni.

- Vi mistet mange. Blant dem var lokale som forsøkte å stoppe Boko Haram.

- Hjalp Boko Haram Det er ikke kjent om angrepet har noen forbindelse til at en militærdomstol i Nigeria for tre dager siden tiltalte 25 soldater for å ha gitt Boko Haram våpen og militær informasjon. Ti generaler og 15 andre offiser står tiltalt for å ha forsynt den ytterliggående islamistgruppen Boko Haram med våpen og informasjon, ifølge den nigerianske avisa Leadership.

De tiltalte skal blant annet ha gitt informasjon som hjalp opprørsgruppen med å gjennomføre bakholdsangrep mot kolonner med militærkjøretøy og å angripe kaserner, skriver nyhetsbyrået DPA.

Nigeria har ifølge NTB erklært unntakstilstand i tre nordøstlige delstater som følge av Boko Harams terrorvirksomhet. President Goodluck Jonathan erklærte full krig mot gruppen forrige uke