Angripes av politiet: - Vi har lite kontakt

Politiet opplever seg oversett av justisminister Emilie Enger Mehl, og mener det svekker etaten. Etter at Dagbladet kontaktet Mehl om saken, har hun avtalt møte med politiet.

FÅ MØTER: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl får refs av Politiets Fellesforbund for manglende kontakt med representanter for politiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
FÅ MØTER: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl får refs av Politiets Fellesforbund for manglende kontakt med representanter for politiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er dessverre lite kontakt, og det synes jeg er merkelig i en tid hvor politiet har en så viktig rolle, sier Unn Alma Skatvold til Dagbladet.

Skatvold leder Politiets Fellesforbund. Hun serverer nå en saftig bredside i retning justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), som har det politiske ansvaret for alle landets politimenn- og kvinner.

- Vi opplevde en tettere dialog med tidligere justisministere, sier Skatvold, som har vært en del av ledelsen i Politiets Fellesforbund siden 2013.

FRUSTRERT: Lederen i Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold. Foto: Politiets Fellesforbund
FRUSTRERT: Lederen i Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold. Foto: Politiets Fellesforbund Vis mer

Forsvant fra landsmøtet

I løpet av den tida har hun fått stifte bekjentskap med en rekke justisministre: Grete Faremo (Ap), Anders Anundsen (Frp), Per-Willy Amundsen (Frp), Sylvi Listhaug (Frp), Tor Mikkel Wara (Frp), Jøran Kallmyr (Frp) og Monica Mæland (H).

- Når hadde du sist kontakt med Emilie Enger Mehl?

- Sist kontakt direkte med justisministeren som i et møte, var med tema varslingsombud tidlig i høst, sier Skatvold.

- Mehl var innom vårt landsmøte for to uker siden, men da bare for å framføre et innlegg og hun dro med en gang etter det, legger hun til.

- Politiet blir skadelidende

Skatvold forteller at hun har hatt møte med Mehls nye statssekretærer så seint som denne uka. Som leder i Politiets Fellesforbund representerer Skatvold drøyt 16 000 ansatte i politiet.

Emilie Enger Mehl skryter gjerne av innsatsen hun og regjeringen gjør for norsk politi, seinest i en artikkel i Dagbladet i forrige uke.

Men Skatvold og Politiets Fellesforbund er klar på at den manglende kontakten med justisministeren svekker politiet som helhet.

- Jeg mener det er politiet som etat som blir skadelidende av manglende kontakt med justisministeren. Vi representerer over 80 prosent av de ansatte og alle stillingskategorier. Vi er stemmen fra de ansatte og kan si noe om hvordan politikken vil treffe, sier Unn Alma Skatvold.

Skal møtes

Emilie Enger Mehl sier hun nå, etter Dagbladet kontaktet henne, har avtalt et møte med Politiets Fellesforbund.

- Jeg er opptatt av å snakke sammen. Jeg har derfor hatt en fin prat med Unn Alma i dag, og blitt enige om å møtes. Jeg er opptatt av å lytte til de med politiuniformen på, og som jobber hardt hver dag for å holde oss alle trygge, sier Mehl til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer