Angripes av sakkyndig i betent barnevernssak

Inga Marte Thorkildsen varslet barnevernet om en familie hun aldri hadde møtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken gjelder en mor med fire barn bosatt i Vestfold, som allerede før Thorkildsen sendte bekymringsmelding hadde vært i langvarig kontakt med barnevernet.

30. oktober 2014 sendte Inga Marte Thorkildsen en bekymringsmelding om familien, der hun skriver at hun har «fått opplysninger som er bekymringsfulle».

Tre uker senere, 21. november, ringte hun barnevernet igjen om samme sak.

Samme måned fremmet barnevernstjenesten i kommunen tiltaksbegjæring for å overta omsorgen for alle de fire barna. Barna ble tatt ut av hjemmet på nyåret 2015. Siden har tingretten bestemt at to av de fire barna skulle flytte hjem til mora igjen.

Den tidligere barneministerens engasjement i saken har vakt harme hos barnevernspedagog Anne-Kathrine Eckbo-Fangan, som var leid inn som sakkyndig av firebarnsmora forut for rettssaken i tingretten.

Hun er kritisk til at en tidligere barneminister sender bekymringsmelding til barnevernet om en familie hun ikke har møtt.

- Inga Marte Thorkildsen er ingen hvem som helst når hun sender bekymringsmelding til barnevernet. Det gjør inntrykk, sier Eckbo-Fangan til Dagbladet. - Skandaløst «Jeg har lest det meste av papirene i saken og snakket med alle fire barna alene og hørt deres fortvilte bønn om å få komme hjem til mammaen sin. Og jeg nekter å tro, Inga-Marte, at du ikke skjønner at når du, om enn som AVGÅTT statsråd, blander deg inn i en sak med slike alvorlige påstander som du gjorde, så legges det ekstrem vekt på dette, også i tingretten. Det forelå INGEN andre grunner for å ta ungene enn det DU skrev. Hadde DU fulgt dine egne gode råd om å SNAKKE MED BARNA så hadde du møtt barn som absolutt hadde det helt topp hjemme hos mor», skriver Ecbo-Fangan på Thorkildsens åpne Facebook-side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer