Angsten for tilnærmelse

En kvinne løfter en mulla. Og plutselig snakkes det om tredje verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De lo alle sammen. Mulla Krekar lo. Debattlederen lo. Panelet lo. Salen lo. Religionsforsker Torkel Brekke innrømmet: Først lo jeg, fordi det var overraskende og komisk, helt til jeg så hvordan Krekar reagerte.

OK, så er vi enige om det. Det var litt komisk. En liten kvinne løftet en stor mann. Det er slapstick-humor, gammal som alle hauger.

Shabana Rehman har reist land og strand rundt og løftet på andre menn, offiserer, politikere, samer. Mens ingen har tatt seg bryet med å tolke urbefolkningens forhold til egen intimsfære, er mullaens kropp blitt dissekert i alle kanaler og spalter. Hvis kvinnene som vanligvis frekventerer Smuget hadde kunnet oppildne like mange indignerte forsvarere ved den minste håndspåleggelse, hadde utestedet måtte stenge etter kort tid.

De som har rykket ut til intimsfærens forsvar, har et forhold til kroppskontakt som synes å være inspirert av lavkirkelig seksualangst. Et friskt og humoristisk løft er i deres bok ren sex-trakassering. Hadde de oppvist en promille av det samme engasjementet i forhold til kvinner som virkelig blir berørt, hadde det stått respekt av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer