Animert kugalskap

Etter tre års forarbeid, 200 solgte kuskaller og åtte manus, er Fredrik Kiøsterud (27) og Ove Heiborg (30) endelig klare til innspilling av animasjonsfilmen «Bad Bulls». Filmen skal bli en spagettiwestern i beste Sergio Leone-stil - med kudokker i hovedrollene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja da, vi er kufetisjister innrømmer asfaltcowboyene Fredrik Kiøsterud og Ove Heiborg allerede før spørsmålet er stilt. Ikke bare har de kubilder, kudokker og kutegninger flytende rundt i sitt nye animasjonsstudio. De har kleshenger med kuhorn, kuskinnssofa og fliser med kumønster på gulvet. For ikke å snakke om kuskallene som har finansiert alt kamerautstyret. 200ø000 kroner har gutta tjent på å kjøpe skaller som de har kokt og lagt i syrebad og solgt videre til restauranter og privatpersoner.

Og nå som deres åttende manus nylig ble godkjent, har de fått penger nok til å sette i gang filmingen av «Bad Bulls». En skikkelig tradisjonell western sammensatt av alle de uttallige westernfilmene kugutta har sett opp gjennom årene, med helt og skurk og alle tenkelige klisjeer.

Trygve Allister Diesen som nå holder på å lage spillefilmen «Mørkets øy», har skrevet manus basert på guttas idé og karakterer.

KUltsymbol

Fredrik og Ove ble kjent med hverandre på Westerdals reklameskole for seks år siden.

- Etter en Disneyland After Dark-konsert, ble vi begge hekta på symbolet deres, en råharry kuskalle. Siden har det bare balla på seg, forteller Fredrik, og viser fram deres største stolthet, en skalle signert av gutta i bandet. Med gullskrift, må vite.

Etter den tid har de laget animasjonsfilmen «Q-TV», musikkvideoer, vignetter og diverse reklamer. «Bad Bulls» blir en ti minutter lang animasjonsfilm, men skal sannsynligvis utvides til serie med internasjonal lansering etter hvert. Lars Kilevold skal lage filmmusikken, tre Ennio Morricone-aktige låter som utgis på CD.

- Vi håper å få med Linda Johansen som vokalist. Vår syngende heltinneku, Betty Babe, har visse likheter for å si det sånn, flirer Ove.

Cowboydrøm

Westernkulissene har Ove og Fredrik bygd selv, men de har fått en anerkjent animatør i England, Tim Staffel, til å lage kudokkene etter egne modeller.

Nå venter flere tusen timers jobb i studio. Er de effektive, klarer de å lage seks sekunders ferdig film om dagen.

- Hvis «Bad Bulls» blir satt opp på kortfilmfestivalen i Grimstad neste sommer, skal jeg ha på meg en hvit JR-cowboyhatt hele uka, og sove med den om natta. Jeg har kjøpt den allerede, sier Ove.

ASFALTCOWBOYER: Fredrik Kiøsterud og Ove Heiborg lider av kugalskap.