- Anita Hegerland var mitt idol

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg sier alltid at jeg er norsk, fordi det er i Norge at jeg har min familie, hevder Hollywoods siste store funn, Renie Zellweger (27). Hennes film «Jerry Maguire», hvor hun spiller mot Tom Cruise, har allerede spilt inn over 600 millioner kroner bare i Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mor er norsk og hennes familie bor i Norge. Far er fra Sveits, men han vokste opp i Australia og England, så kontakten med den siden av familien er svak. I Amerika er det bare oss fire - foreldrene mine, broren min og jeg - så jeg føler meg veldig knyttet til min norske familie.

I tenårene var mine idoler Anita Hegerland og Abba.

- Som liten snakket jeg også norsk, utbryter hun stolt. Og jeg har så mange gode minner derifra. Jeg håper å komme på besøk til våren, etter at jeg er ferdig med min nye film, «Price Below Rubies».

- Jeg har vært heldig. Bare å få rollen mot Tom Cruise i «Jerry Maguire» - hvem ville trodd det? ler 27-åringen som aldri har tatt timer i drama og likevel kapret den ettertraktede rollen foran nesen på Winona Ryder, Mira Sorvino og Marisa Tomei.

«Jerry Maguire»

Da Renie ble invitert til å møte regissør Cameron Crowe, visste hun ikke hvem han var. Hun var heller ikke klar over at Tom Cruise skulle ha den mannlige hovedrollen i «Jerry Maguire».

- Da Cameron ba meg prøvefilme med Tom, fikk jeg latterkrampe, forteller Renie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer