Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Anita Hegerland var mitt idol

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg sier alltid at jeg er norsk, fordi det er i Norge at jeg har min familie, hevder Hollywoods siste store funn, Renie Zellweger (27). Hennes film «Jerry Maguire», hvor hun spiller mot Tom Cruise, har allerede spilt inn over 600 millioner kroner bare i Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mor er norsk og hennes familie bor i Norge. Far er fra Sveits, men han vokste opp i Australia og England, så kontakten med den siden av familien er svak. I Amerika er det bare oss fire - foreldrene mine, broren min og jeg - så jeg føler meg veldig knyttet til min norske familie.

I tenårene var mine idoler Anita Hegerland og Abba.

- Som liten snakket jeg også norsk, utbryter hun stolt. Og jeg har så mange gode minner derifra. Jeg håper å komme på besøk til våren, etter at jeg er ferdig med min nye film, «Price Below Rubies».

- Jeg har vært heldig. Bare å få rollen mot Tom Cruise i «Jerry Maguire» - hvem ville trodd det? ler 27-åringen som aldri har tatt timer i drama og likevel kapret den ettertraktede rollen foran nesen på Winona Ryder, Mira Sorvino og Marisa Tomei.

«Jerry Maguire»

Da Renie ble invitert til å møte regissør Cameron Crowe, visste hun ikke hvem han var. Hun var heller ikke klar over at Tom Cruise skulle ha den mannlige hovedrollen i «Jerry Maguire».

- Da Cameron ba meg prøvefilme med Tom, fikk jeg latterkrampe, forteller Renie.

Prøvefilmingen gikk fint og hun syntes Cruise var både varm og givende som person.

- Og så lo han så lett, minnes Renie som ble fortalt over telefonen at hun hadde fått rollen som Dorothy.

I «Jerry Maguire» spiller Renie en enslig mor som jobber for Tom Cruise, en sportsagent i hardt vær. Sønnen hennes spilles av seks år gamle Jonathan Lipnicki fra TV-serien «The Jeff Foxworthy Show».

Renie har bare godt å si om Tom Cruise. Det mest overraskende ved å bli kjent med superstjernen var at han var så normal.

- Han er bare en koselig fyr som setter pris på det fine i livet - familien sin. Han hadde med ungene sine under innspillingen og han er far på heltid.

Oppveksten

Renie ble født i Houston i Texas og vokste opp på småstedet Katy.

- Jeg drømte aldri om å bli skuespiller. Riktignok spilte jeg litt skoleteater, men det var bare fordi broren min gjorde det, og jeg apet alltid etter ham. Da jeg begynte på universitetet, hadde jeg allerede lagt drama på hyllen.

Hun studerte litteratur i Austen, men skjebnen introduserte henne igjen til skuespillerkunsten.

Dagbladet møter Renie på det eksklusive hotellet Le Park Meridien i New York. Hun har trukket beina opp under seg i stolen og er avslappet og levende. Kledd i svart, uten sminke og med håret løst og bustete, ser hun ut som en tenåring.

- Jeg vet det, utbryter hun når jeg tenker høyt. Det er mine norske gener. Alle norske ser unge ut.

Siste gang Renie var i Norge med moren, Kjellfrid Andreassen, var for nesten tjue år siden. Hva husker hun best fra tida i Norge?

- Den vakre naturen. Fjellene. Fjordene. Og at folk var så vennlige. Dessverre er besteforeldrene mine døde, men de bodde nord for Tromsø. Jeg husker Tromsø godt fordi mor gikk på skole der og viste meg byen. Jeg sier alltid at hun kommer fra Tromsø, men hun vokste opp enda lenger nord.

Renies yndlingshistorie er hvordan foreldrene hennes møtte hverandre på danskebåten.

- Faren min var på reise i Skandinavia og mor på vei hjem fra Danmark. De likte hverandre så godt at far tilbrakte de neste to årene med å reise mellom England, hvor han studerte, og Norge for å møte den søte, norske jenta.

I Amerika kalles Renie for The Next Big Thing. Til og med Tom Cruise tror hun kommer til å bli storstjerne. Hvordan ser hun selv dette?

- Stjernestatus har ikke noe å gjøre med meg, det tilhører Tom Cruises verden.

DANSKEBÅTEN: Renie Zellwegers foreldre møttes på danskebåten. Moren er fra et sted nord for Tromsø. - Tromsø husket jeg godt, fordi mor gikk på skole der.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media