Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anja til angrep

- Det er bare vi jentene som nå kan redde Bækkelaget fra en sportslig og økonomisk undergang. Vi skal stå samlet for å få Frode tilbake som trener og for å kaste Arbeidsutvalget som ga ham sparken, sier Anja Andersen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter sjokk-nyheten om at Frode Kyvåg har fått sparken som trener for Bækkelagets trippel-mestere i håndball for kvinner, er lagkapteinen på offensiven. - Det er ikke bare Frode Kyvåg som har fått kniven i ryggen. Også alle de jentene som har sagt ja til å fortsette i klubben og skrevet nye kontrakter, er blitt regelrett lurt, sier Anja.

Eget løp

Hun er en av dem som for to uker siden undertegnet en ny kontrakt. Og selv om den gir henne muligheten til å forlate klubben på dagen, har Anja ikke tenkt å gi seg uten kamp.

- Jeg har prøvd å sette meg inn i det som egentlig har skjedd det siste døgnet. Og jeg er blitt overbevist om at arbeidsutvalget har kjørt et eget løp uten bredere støtte.

- I tillegg mener vi jentene at de har gjort noe ulovlig ved ikke å si fra at de jobber med en ny trener, da vi forhandlet om kontraktene, sier Anja Andersen.

Klomsæt på banen

På denne bakgrunn vil hun nå samle BSK-jentene om felles krav til møte i morgen:

  • Arbeidsutvalget må gå av.
  • Frode Kyvåg skal fortsette som trener for eliteserielaget.

Bækkelagets danske lagkaptein får støtte av advokat Sigurd Klomsæt som også er juridisk rådgiver og advokat for Idrettsutøvernes fagorganisasjon NISO.

- Juridisk sett dreier det seg om læren om brustne forutsetninger.

- Utøverne har under kontraktsforhandlingene krav på å få vite hvem de skal ha som trener. Her har man skjult for dem at arbeidsutvalget har jobbet for å få en annen trener enn Frode Kyvåg.

- Det er et skoleeksempel på hvordan man ikke skal gjøre det, mener advokaten Sigurd Klomsæt.

Sponsor-flukt

Noen av BSKs tyngste sponsorer overveier å hoppe av hvis treneren og noen av de viktigste spillere forsvinner.

- Vi reagerer veldig negativt på det som har skjedd. Ender det med at Frode Kyvåg og Anja Andersen forlater klubben, akter ikke vi å fortsette som sponsor, sier daglig leder i Nordialog, Dag Magne Søyland, til Dagbladet.

Nordialog, en landsdekkende kjede av faghandlere innen trådløs kommunikasjon, er en av hovedsponsorene for BSK-jentene.

Lagkaptein Anja Andersen er bekymret:

- Uten sponsorer får ikke klubben råd til å betale lønningene som de er forpliktet til ifølge kontraktene. Da rakner det hele, advarer Anja.