Anja-vitne til Dagbladet: Så mann med skjult ansikt

- Jeg tenkte at «Gud, han ville jeg ikke møtt hvis jeg var alene», sier Torild Løvold.

 ETTERFORSKNING:  Innenfor disse dørene på politihuset i Ålesund foregår avhørene til Kripos og politiet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
ETTERFORSKNING: Innenfor disse dørene på politihuset i Ålesund foregår avhørene til Kripos og politiet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): - Jeg møtte en som jeg synes virket så mistenkelig, og det gjorde mange av oss. Jeg tenkte at «Gud, han ville jeg ikke møtt hvis jeg var alene», sier Torild Løvold til Dagbladet.

Kripos og politiet fortsatte i går med den omfattende etterforskning etter at Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept på byfjellet Aksla i Ålesund.

Vitner sto i kø Alle som var i området forrige onsdag har fått beskjed om å melde seg til politiet for å avgi forklaring, og i går var det stor aktivitet på politihuset i Ålesund.

Folk sto nærmest i kø inne på venterommet.

- Jeg har aldri sett maken til engasjement. Det er stor pågang av folk som vil avgi DNA. Ingen vi har spurt så langt har nektet å la seg teste, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

DNA-prøvene blir tatt i form av spyttprøver, i tillegg blir alle som er inne til avhør fotografert, og de har fått beskjed om å kle seg slik de gikk den dagen Anja forsvant.

- Mistenkelig Løvold er en av de rundt 50 som så langt er avhørt. Hun befant seg på tur i fjellområdet sammen med en vennegjeng, og forklarer at hun observerte noe hun mener var mistenkelig.

STOR TRAFIKK: Her på politihuset i Ålesund blir det gjennomført en rekke vitneavhør i Anja-saken. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
STOR TRAFIKK: Her på politihuset i Ålesund blir det gjennomført en rekke vitneavhør i Anja-saken. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

- Vi var 12 stykker som gikk tur og flere av oss husket den samme mannen. Han var rundt 1.65 høy, normalt bygget, ikledd mørkeblå bukser, lysegrå jakke og rundt hodet hadde han på seg noe glinsende og tettsittende. Du kunne så vidt se ansiktet, det var nesten som han hadde på en finlandshette. Jeg tenkte at det var en veldig merkelig bekledning, spesielt med tanke på at det var så varmt, sier Løvold

Hun forteller at var politiet interessert i høre mest mulig om denne mannen under avhørene.

- Jeg husker ikke så mye, man møter jo så mange når man går tur. Men akkurat denne mannen husker jeg veldig godt, det var liksom
noe ved ham, sier hun.

Omtrent 20 personer var inne til avhør i går. Det er omtrent like mange som på mandag, da blant annet de polske kameratene Miroslaw Wntowski og Anrdzej Puchalski kom med sin forklaring.
Jogge-app Politiet brukte lengst tid på dem som var på Aksla mellom klokka 18 og 20, tidspunktet politiet tror Anja ble drept. Flere var inne til avhør i nesten to timer, de korteste avhørene varte i rundt 20 minutter.

Trond Hanken fra Ålesund passerte på samme tursti som Anja ble funnet drept ved.

- Jeg gikk der rundt klokka 20. Jeg så ingenting til Anja og heller ingenting til noen eventuelle gjerningsmenn eller noe som kunne være mistenkelig, sier Hanken til Dagbladet.

AVHØRT: - Dette må være en utrolig vanskelig sak for politiet siden det er så mange folk som bruker fjellet til å gå tur, sier vitnet Johannes Løvold. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
AVHØRT: - Dette må være en utrolig vanskelig sak for politiet siden det er så mange folk som bruker fjellet til å gå tur, sier vitnet Johannes Løvold. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

- Politiet ønsket å kartlegge alle kilometerne jeg gikk og hvilke observasjoner jeg gjorde. I tillegg ønsket de oversikt over alle mine bevegelser, og spurte derfor om de kunne få informasjon om mine løpsbevegelser fra appen jeg brukte denne dagen, sier han.

700 tips Politiet har fått inn ekstremt mange tips i saken. Fra klokka 08 om morgenen til rundt 20 på kvelden jobber det opptil fem personer i tipsmottaket til politiet. Så langt har de fått inn over 700 tips.

En av dem som ringte inn og tipset var tilsynsvakta på Aksla Stadion som ligger kun noen få hundre meter fra der hun ble funnet.

Han jobbet fra klokka 16 til 21 den dagen Anja ble drept og var inne til avhør i 15-tida i går.

- Jeg la ikke merke til noe denne kvelden. Ekstremt merkelig å tenke at jeg var på jobb den dagen det skjedde, men jeg kan si at det var ingen unormal ferdsel rundt Aksla Stadion denne kvelden, sier tilsynsvakta til Dagbladet.

- Utrolig vanskelig Johannes Løvold (24) var også inne til avhør hos politiet i går formiddag. Han gikk tur klokka 19 på byfjellet Aksla den dagen Anja forsvant.

- Jeg husker en mann som løp forbi meg i dressbukse og skjorte, og synes det var litt rart, men det trenger ikke bety noe som helst,
sier Løvold til Dagbladet.

FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth fra Bergen, ble lørdag funnet død på Aksla i Ålesund. Kvinnen ble sist sett onsdag kveld da hun var på joggetur. Foto: Privat / Familien / NTB scanpix
FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth fra Bergen, ble lørdag funnet død på Aksla i Ålesund. Kvinnen ble sist sett onsdag kveld da hun var på joggetur. Foto: Privat / Familien / NTB scanpix Vis mer

- Dette må være en utrolig vanskelig sak for politiet siden det er så mange folk som bruker fjellet til å gå tur, sier han.

 POLITADVOKAT YNGVE SKOVLI:  Kripos og politiet fortsatte i går med den omfattende etterforskning etter at Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept på byfjellet Aksla i Ålesund.
POLITADVOKAT YNGVE SKOVLI: Kripos og politiet fortsatte i går med den omfattende etterforskning etter at Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept på byfjellet Aksla i Ålesund. Vis mer