Anjas familie takker letemannskapene

- Betyr uendelig mye for oss i en vanskelig tid, skriver familien. Fulgte selv leteaksjonen i turområdet, fikk sjokkbeskjeden om det antatte drapet i dag.

200 DELTOK: Store letemannskaper lette fra torsdag til lørdag etter den savnede kvinnen i byfjellet Aksla. I ettermiddag ble hun etter alt å dømme funnet død.
Foto: Bjørn Vatne / Sunnmørsposten / NTB scanpix
200 DELTOK: Store letemannskaper lette fra torsdag til lørdag etter den savnede kvinnen i byfjellet Aksla. I ettermiddag ble hun etter alt å dømme funnet død. Foto: Bjørn Vatne / Sunnmørsposten / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet går ut fra at det var den savnede studenten Anja Weløy Aarseth (21) som i 13-tida i dag ble funnet død ved en tursti i Ålesund med skader som tyder på en kriminell handling.

21-åringens familie sendte i kveld ut en pressemelding via politiet for å takke alle de rundt 200 som fra torsdag til i dag lette etter kvinnen.

«Familien ønsker å rette en stor takk til politiet og til alle dere som de siste dagene har vært med på leteaksjonen. Takk til redningsetatene, de frivillige og medstudentene som deltok i letingen», skriver de pårørende.

De opplyser at de har fulgt leteaksjonen på Akslafjellet på stedet.

«Vi har selv vært ute i terrenget og sett hvordan det ble jobbet.  På vegne av familien ønsker vi å takke hver enkelt person for et stort engasjement og innsats - at så mange har deltatt, betyr uendelig mye for oss i en svært vanskelig tid», skriver familiemedlemmene.

Rundt 200 personer har de siste tre dagene deltatt i leitinga - både fra politiet, Røde Kors, Heimevernet, Sivilforsvaret, brannvesenet, Norske Redningshunder, Redningsselskapet, Sunnmøre alpine fjellredningsgruppe, private frivillige og Aarseths medstudenter fra Høgskolen i Ålesund.

Familien har ikke uttalt seg om drapsetterforskningen, og ønsker ikke å gi intervjuer.

- Vi ber om forståelse for at vi ønsker ro i vår situasjon, skriver familien, ifølge politiet.

FRYKTES DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet
FRYKTES DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet Vis mer