UBÅTEN: Peter Madsen bygget ubåten UC3 Nautilus. Journalist Kim Wall skulle være med på en tur i ubåten for å lage reportasje. Madsen ble i april dømt til livstid for å ha drept henne. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Foto via AP / NTB scanpix
UBÅTEN: Peter Madsen bygget ubåten UC3 Nautilus. Journalist Kim Wall skulle være med på en tur i ubåten for å lage reportasje. Madsen ble i april dømt til livstid for å ha drept henne. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Foto via AP / NTB scanpixVis mer

Ankedomstol opprettholder livstidsdom for Peter Madsen

Ankedomstol opprettholder livstidsdom for Peter Madsen.

25. april ble Peter Madsen dømt til livstid i fengsel av København byrett for drapet på journalisten Kim Wall. Han ble også dømt for seksuell mishandling og likskjending. Han anket dommen på stedet, men kun straffeutmålingen, ikke skyldspørsmålet.

DØMT: Peter Madsen. Foto: Reuters / Scanpix Denmark
DØMT: Peter Madsen. Foto: Reuters / Scanpix Denmark Vis mer

Ankesaken startet 5. september og det var satt av tre dager. I dag ble rettsmøtet avsluttet med dom.

Opprettholder livstidsdom

Onsdag ble det klart at dommen i Østre Landsrett ble den samme som i byretten, altså opprettholder ankedomstolen livstidsdommen.

Madsens forsvarere har argumentert for at han maksimum burde dømmes til 16 års fengsel, mens aktor hele tiden har krevd at livstidsdommen fra april skulle opprettholdes.

Dermed måtte ankedomstolen ta stilling til hvilken straff som var passende for seksuell mishandling, drap og partering. Forbrytelsen skjedde i fjor om bord på ubåten UC3 Nautilus, hvor Wall skulle lage en reportasje om Madsen.

- Han er overrasket

- Han er overrasket og det er jeg også. Vi ser fram til å lese dommens premisser, så må vi se hva vi gjør derfra, sier Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark til danske Politiken.

Hald Engmark utelukker ikke at saken kan bli anket til høyesterett. Advokaten sier til den danske avisa at det etter hennes oppfatning skal mer til for en livsstidsdom enn det er i denne saken.