Ankedomstol utsetter henrettelsen av psykisk syke Scott mindre enn åtte timer før han skulle dø

Skjøt og drepte svigerforeldrene foran øynene på ekskona og dattera.

SKAPER DEBATT: Psykisk syke Scott Panetti skulle egentlig henrettes i dag. Nå har en ankedomstol bestemt seg for å utsette henrettelsen som opprinnelig skulle skje i dag. Foto: AP Photo/Texas Department of Criminal Justice/NTB Scanpix
SKAPER DEBATT: Psykisk syke Scott Panetti skulle egentlig henrettes i dag. Nå har en ankedomstol bestemt seg for å utsette henrettelsen som opprinnelig skulle skje i dag. Foto: AP Photo/Texas Department of Criminal Justice/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En føderal ankedomstol har i dag bestemt at henrettelsen av psykisk syke Scott Panetti skal utsettes, skriver AP.Avgjørelsen falt mindre enn åtte timer før den dobbeltdrapsdømte mannen skulle få en dødelig injeksjon gift.

Han har stått øverst på Texas' liste over liste over Scheduled Executions og 56-åringen skulle etter planen henrettes i dag.

Anket og anket Beslutningen om å straffe Panetti med døden, som var diagnostisert med paranoid schizofreni før drapet, har blitt anket gang etter gang av hans advokater.

Dagbladet skrev i går om det grusomme drapet, og straffen mot mannen. Det har vakt stor oppmerksomhet i USA og en ny debatt om dødsstraff at mannen skal henrettes for drapene.

The Atlantic skriver at en høyesterett i USA i 1986 forbød henrettelsen av mennesker med psykiske lidelser. Mennesker som er så ute av seg selv og omverdenen at de ikke forstår konsekvensene av handlingene sine, skulle ikke dømmes.

Gjerningsmannens forsvarer mener loven bør gjelde for Scott. Det er bare ett problem: Retten skal aldri ha bedt om at han skulle bli vurdert av rettspsykiatere. På sju år finnes det ikke ett dokument som kan bevise hans tilstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer