Anken etter Tommys dødsulykke stoppet av tabbe

- Beklagelig for de pårørende, sier statsadvokaten.

FALT NED I DETTE BYGGET: Tommy Myrell jobbet i PWC-bygget. Arkivfoto: Scanpix
FALT NED I DETTE BYGGET: Tommy Myrell jobbet i PWC-bygget. Arkivfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tommy Myrell døde etter at han falt åtte etasjer ned en sjakt da han jobbet på PWC-bygget i Oslo sentrum i 2007.

I august i fjor måtte arbeidsgiveren hans Nordiske Varme Sanitær AS møte i Oslo tingrett. Politiet mente blant annet at arbeidet Myrell hadde utført før han falt ned sjakta og omkom, måtte ansees som særlig risikofylt med alvorlig fare for liv og helse. Selskapet risikerte en bot på 600 000 kroner. Men de to meddommerne i tingretten frifant selskapet. Tingrettsdommeren mente de burde dømmes. Og politiet ville anke avgjørelsen. Bommet på ankefristenPolitiadvokat Christian Stenberg sendte derfor saken til statsadvokaten, og innstilte på å anke. Men en tabbe førte til at saken nå ikke blir anket. - Politiet kunne ha anket selv, men vi valgte allikevel å sende saken til statsadvokaten. Da gjelder det en egen ankefrist og anken ble framsatt for seint i forhold til denne, sier Stenberg til Dagbladet.no.

Anken var innenfor politiets vanlige ankefrist, men etter statsadvokatens frist.

- Dette er en formalfeil som ikke er et uttrykk for hvordan vi stiller oss til saken, sier Stenberg. Meddommerne frifantFagdommeren i tingretten mente at utarbeidelsen av risikovurderingen til selskapet var grovt uaktsom, og at det ikke ble utført noe primært sikkerhetstiltak mot fall ned sjakta. Arbeidstilsynet var enige med politiet i at det var gjort en for dårlig sikringsjobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer