Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ankeprosessen går videre

Joshua French sier til Dagbladet at ankeprosessen ikke er avbrutt.

VENTER:  Kongo-fangene Joshua French og Tjostolv Moland møtte i går sin nye norske advokat Morten Furuholmen. Foto: Torgeir Krokfjord
VENTER: Kongo-fangene Joshua French og Tjostolv Moland møtte i går sin nye norske advokat Morten Furuholmen. Foto: Torgeir Krokfjord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I formiddag har advokat Morten Furuholmen sittet i et tretimers møte med de dødsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French. Temaet har vært den videre håndteringen av draps- og spionasjedommen de har hengene over seg.
Før møtet sa Furuholmen til P4 at nordmennene likevel ikke kommer til å anke dødsdommene de fikk for to uker siden.
-Ankeprosessen går videre. Vi har ikke bestemt oss for å trekke anken, sier Joshua French i en kort kommentar til Dagbladet.

Åpner opp
French åpner likevel opp for at det kan skje en endring i strategien når han sier.
-Vi får se hva som skjer framover. Du må nesten snakke med Furuholmen om detaljene rundt dette, sier French før han må gi fra seg telefonen.
Dagbladet. no har ikke lyktes i å komme i kontrakt med advokat Morten Furuholmen etter møtet med de dødsdømte. Med på dagens møte var også nordmennenes lokale advokat Guillaume Likwala. Advokat Andre Kibambe, som har vært nordmennenes hovedadvokat er i Kinshasa og var ikke til stede på dagens møte.

Furuholmen kom til Kongo i går, og sa til P4 i morges at Moland og French ikke har noen ting å tjene på å få saken opp på nytt i landet.

- Jeg har ikke noen tro på at man vinner eller har noe å hente på en ankerunde i Kongo. Denne saken må løses diplomatisk, sier Furuholmen.

Utlevering
Advokaten vil derfor heller konsentrere seg fullt og helt om å få Moland og Frech utlevert til Norge, framfor å bruke ressurser på en ankesak i Kongo.

- En ankesak i et norsk rettssystem kan være en løsning, sier Furuholmen.

Knut Moland jr, Tjostolv Molands far, hadde ikke snakket med advokaten eller sønnen da Dagbladet snakket med ham i morges, men stiller seg positiv til at man nå vil konsentrere seg fullt om diplomatiske virkemidler.

- Ja, det høres fornuftig ut. Vi har liten tro på at det er mulig å vinne fram der nede, så dette er i tråd med det vi har håpet på hele tiden, sier han.

Moland jr. sier han ikke kan uttale seg om hva som blir neste steg for de to drapsdømte i Kongo før han har fått snakket med advokaten.

- Men er det mulig å få prøvd saken i en norsk domstol vil det selvfølgelig være en fornuftig løsning, sier han.

Morten Furuholmen er oppnevnt av Fylkesmannen i Akershus etter at en anonym giver donerte penger til juridisk hjelp til Moland og French.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling