KAMPVILJE: Klasse 8B ved Fjellsrud skole i Lørenskog møtte opp i Oslo tingrett  for å følge rettssaken kameraten Ashok Jegatiswaran har anlagt mot staten.  Den 14 år gamle Ashok ble  utvist fra Norge 24. mai i 2006  og sendt til Sri Lanka. Lokalbefolkningen, klassekameratene og politikere i Lørenskog har forsøkt å få Utlendingsnemnda til å gjøre om utvisningsvedtaket uten å lykkes. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KAMPVILJE: Klasse 8B ved Fjellsrud skole i Lørenskog møtte opp i Oslo tingrett for å følge rettssaken kameraten Ashok Jegatiswaran har anlagt mot staten. Den 14 år gamle Ashok ble utvist fra Norge 24. mai i 2006 og sendt til Sri Lanka. Lokalbefolkningen, klassekameratene og politikere i Lørenskog har forsøkt å få Utlendingsnemnda til å gjøre om utvisningsvedtaket uten å lykkes. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Anker Ashok-saken til Høyesterett

Lørenskog har ikke gitt opp å få den tamilske gutten tilbake til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørenskog kommune har ikke gitt opp kampen om å få den tamilske gutten Ashok tilbake til Norge. Nå er saken anket til Høyesterett.

- Det har vært en lang kamp. Mange ville sikkert gitt seg, men jeg er fast bestemt på at ingenting skal stå uprøvd i denne saken, sier Lørenskog-ordfører Åge Tovan (Ap) til rb.no.

Ashok Jegatiswaran kom alene til Norge i september 2002, som niåring. I mai 2006 ble han sendt ut av Norge, etter å ha fått avslag på søknaden om politisk asyl.

Lørenskog kommune, der Ashok bodde, mener utsendelsen av gutten var et brudd på FNs barnekonvensjon. Saken er prøvd både i tingretten og lagmannsretten, uten at kommunen har fått medhold. Nå vil altså kommunen ha saken prøvd for Høyesterett.

Det er ikke bare av hensyn til Ashok at Lørenskog kommune har anket saken helt til Høyesterett, sier ordføreren.

- Denne saken er selvfølgelig viktig for Ashok, men også for andre barn som kan komme i samme situasjon. Vi trenger en prinsipiell avklaring fra Høyesterett. Det kan fort oppstå lignende situasjoner, sier Tovan.

Ashok ble sendt tilbake til Colombo i sitt fødeland Sri Lanka. I dag bor han i India, etter å ha flyktet fra Colombo.

(NTB)