Anker dom på 16 års fengsel for drap i Hurum

Dømt for konedrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 48 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt til 16 års fengsel for overlagt drap på sin kone i Hurum i Buskerud i april i fjor. Mannen anker dommen, opplyser hans forsvarer.

- Han tar dommen til etterretning, og han vil anke den fordi han mener at han ikke skulle vært dømt for overlagt drap, men for forsettlig drap, sier 48-åringens forsvarer Karsten Gjone til NTB.

Dommen er i samsvar med aktors påstand. 48-åringen var tiltalt for overlagt drap på sin kone, et drap han har innrømmet å ha begått.

I retten erkjente mannen at han slo i hjel kona Cristina Pal (40) med en slegge på Sand gård i Hurum i Buskerud i april i fjor.

Bakgrunnen var ifølge mannens forklaring at kona hadde blitt kjent med en annen mann som arbeidet ved gården, og at hun ønsket skilsmisse.

I tillegg til fengselsstraff må mannen betale kvinnens tre barn 200 000 kroner hver. To av disse er tiltaltes biologiske barn.

- Han vil ikke anke spørsmålet om erstatning til avdødes barn, men vil bare anke over det som gjelder skyldspørsmålet med hensyn til overlagt drap, sier Gjone.

Etter å ha utført drapet tok han selv kontakt med politiet og fortalte hva han hadde gjort. 48-åringen ble kort tid etter pågrepet og innrømmet drapet i avhør med politiet.

(NTB)