ANKER DOMMEN:   Kim Andreas Kristiansen ble dømt til 17 års fengsel for drapet på sin stefar. Foto: Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ANKER DOMMEN: Kim Andreas Kristiansen ble dømt til 17 års fengsel for drapet på sin stefar. Foto: Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Anker dommen i Øyer-drapet

Kim Andreas Kristiansen anker dommen på 17 års fengsel, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen ble dømt til 17 års fengsel for drapet på sin stefar.

24-åringen velger å anke dommen, ifølge NRK.

Natt til 14. august i fjor knivstakk, parterte og brente Kristiansen sin egen stefar, Bjarte Hansen (58), etter en krangel hjemme i deres felles bolig i Øyer utenfor Lillehammer i Oppland.

6. mai ble han dømt til 17 års fengsel, og til å betale 200 000 i oppreisning til hver av de fire etterlatte barna til drepet Bjarte Hasen, og 50 000 kroner til kameraten han truet til å hjelpe ham med å frakte vekk likdelene.

Aktor hadde lagt ned påstand om 18 års fengsel, men utfallet ble ett år mindre. 

- Vi ser at det tiltalte har forklart om oppveksten, har vært lagt lite vekt på under straffeutmålingen. Vi mener det burde vært lagt mer vekt på i formildende retning, sa advokat Grøn til Dagbladet etter at dommen var kjent.

Kristiansen har grått i retten når han har fortalt om oppveksten sin. Han har forklart at han følte seg mobbet av stefaren, at han var dominerende og vanskelig, og at han fikk ham til å aldri føle seg verdsatt.

(Dagbladet kommer tilbake med mer)