<strong>ANKER DOMMEN:</strong>   Kim Andreas Kristiansen ble dømt til 17 års fengsel for drapet på sin stefar. Foto: Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ANKER DOMMEN: Kim Andreas Kristiansen ble dømt til 17 års fengsel for drapet på sin stefar. Foto: Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Anker dommen i Øyer-drapet

Kim Andreas Kristiansen anker dommen på 17 års fengsel, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen ble dømt til 17 års fengsel for drapet på sin stefar.

24-åringen velger å anke dommen, ifølge NRK.

Natt til 14. august i fjor knivstakk, parterte og brente Kristiansen sin egen stefar, Bjarte Hansen (58), etter en krangel hjemme i deres felles bolig i Øyer utenfor Lillehammer i Oppland.

6. mai ble han dømt til 17 års fengsel, og til å betale 200 000 i oppreisning til hver av de fire etterlatte barna til drepet Bjarte Hasen, og 50 000 kroner til kameraten han truet til å hjelpe ham med å frakte vekk likdelene.

Aktor hadde lagt ned påstand om 18 års fengsel, men utfallet ble ett år mindre. 

- Vi ser at det tiltalte har forklart om oppveksten, har vært lagt lite vekt på under straffeutmålingen. Vi mener det burde vært lagt mer vekt på i formildende retning, sa advokat Grøn til Dagbladet etter at dommen var kjent.

Kristiansen har grått i retten når han har fortalt om oppveksten sin. Han har forklart at han følte seg mobbet av stefaren, at han var dominerende og vanskelig, og at han fikk ham til å aldri føle seg verdsatt.

(Dagbladet kommer tilbake med mer)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer