Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anker dommen mot Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyis forsvarere anker husarrest.

ANKER: Aung San Suu Kyi Foto: AFP PHOTO
ANKER: Aung San Suu Kyi Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aung San Suu Kyis forsvarere anker dommen som forlenget 64-åringens husarrest med 18 måneder.

- Vil vil fremføre anken i ettermiddag,. Aung San Suu Kyis dom er ikke i samsvar med loven, men vi må vente og se om retten sier seg villig til å høre anken, sier Suu Kyis hovedforsvarer Kyi Win.


Anken vil rette oppmerksomheten mot at grunnloven fra 1974, som utgjør det juridiske grunnlaget for Suu Kyis husarrest, har blitt avløst av en ny.


Aung San Suu Kyi ble i august dømt til tre års fengsel for å ha brutt vilkårene for husarrest, men militærjuntaen i landet reduserte straffen til 18 måneders forlengelse av husarresten i stedet.


Fredsprisvinneren har sittet i husarrest i vel 14 av de siste 20 årene.


Bakgrunnen for dommen var at hun ga losji til en amerikaner som svømte over til boligen hennes. (©NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling