Anker dommen mot Lars Grønnerød

Riksadvokaten anker dommen mot Lars Grønnerød i Orderudsaken. Det blir dermed ny full rettsrunde også for Grønnerød, som risikerer 21 års fengsel dersom han blir dømt for medvirkning til overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grønnerød ble i Nes herredsrett 22. juni dømt til to og et halvt års fengsel for uaktsom medvirkning til drapene på Per Kristian og Marie Orderud og Anne Orderud Paust, på Orderud gård.

Når nå riksadvokat Tor-Aksel Busch anker dommen, vil det bli ny full rettsrunde i Eidsivating lagmannsrett med det samme utgangspunktet som i Nes herredsrett: Grønnerød vil sammen med ekteparet Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland stå tiltalt for medvirkning til overlagt trippeldrap.

Grønnerød var den eneste av de fire dømte i saken som ikke hadde anket dommen selv.

- Ikke overraskende

- Dette var ikke overraskende ut fra en strategisk tenkning, sier Grønnerøds advokat, Morten Kjensli, til Dagbladet.no.

- Det vil være en fordel for påtalemyndighetene å ha Grønnerød på tiltalebenken sammen med de andre tre. Grønnerøds forklaring var veldig sentral i saken mot de andre, sier Kjensli.

Han sier imidlertid at han er overrasket over anken ut fra bevisene mot sin klient.

Grønnerød selv tar anken med fatning, men vil ikke kommentere den.

- Jeg har ingenting å si, var Grønnerøds korte og konsise kommentar over mobiltelefonen overfor NTB i formiddag.

Ifølge hans advokat Morten Kjensli er han imidlertid svært skuffet over å måtte gå inn i en ny periode med usikkerhet om framtiden.

Forsvarerne har fått beskjed om å sette av hele perioden fra januar fram til påske til de nye rettsforhandlingene i lagmannsretten.

Lars Grønnerød<br>Foto: SCANPIX<BR>