Politivold-saken:

Anker erstatningskravet

Kevin Simensen og Kristian Pablo Teigen, vil anke erstatningskravet etter at en politimann ble frikjent for å ha utøvd vold mot dem.

TAPTE I RETTEN: Fra venstre: Kristian Teigen, Kevin Simensen og Marius Stormo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAPTE I RETTEN: Fra venstre: Kristian Teigen, Kevin Simensen og Marius Stormo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aftenposten melder at de fornærmede i Kongsberg-saken, Kevin Simensen og Kristian Pablo Teigen, vil anke erstatningskravet etter at en politimann ble frikjent for å ha utøvd vold mot dem.

Politimannen ble frifunnet på alle punkter etter den mye omtalte politivolden på Kongsberg i fjor.

- Vi mener at grunnlaget for å tilkjenne erstatning er tilstede. Vi kommer til å anke erstatningskravet, sier bistandsadvokat Morten Kjensli til avisa.

Advokaten legger til at han mener det er begått en lovanvendelsesfeil i bevisvurderingen. Det er Riksadvokaten som har ankerett i saken, mens klientene til Kjensli har ankerett i erstatningsspørsmålet.

Les alle sakene om politivoldsaken her.

Denne videoen viser hele hendelsesforløpet til politivold-saken i Kongsberg. Reportere: Marte Nyløkken Helseth og Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Målløs

Kristian Teigen var en av mennene som ble utsatt for vold av politiet i den mye omtalte hendelsen på Kongsberg i oktober i fjor.

Han reagerte sterkt på at den tiltalte politimannen ble frikjent i forrige uke.

- Det var sjokkerende og skuffende på alle mulige måter. Jeg blir målløs, for å være helt ærlig, sa Teigen til Dagbladet.

Bistandsadvokat Morten Kjensli sier han er overrasket og bekrefter at han vil råde sine klienter til å anke dommen i politivold-saken fra Kongsberg: - Kan få etterspill helt opp til Høyesterett. Vis mer

- Framstår forsvarlig

Politimannen som forrige uke ble frikjent, var tiltalt for grov vold og grovt uaktsomt tjenestebrudd etter et oppdrag på en bensinstasjon på Kongsberg i oktober 2022. Han ble frikjent for samtlige punkter og for erstatningskrav og oppreisningskrav til de to fornærmede.

«Rettens flertall har etter en konkret vurdering, og under noe tvil, kommet til at tiltaltes maktanvendelse, bruk av slag med knyttet hånd, framstår forsvarlig sett opp mot den massive motstanden som ble beskrevet av tiltalte og en annen politibetjent», het det i dommen.

En overvåkningsvideo, først publisert av Dagbladet, viser at politimannen slår Kevin Simensen gjentatte ganger med knyttet neve og batong. Også den andre fornærmede, Kristian Teigen, ble slått med batong av tiltalte.

Vitnemålet til politimannen Arne Guddal ble en dramatisk affære i rettssalen i Kongsberg. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer