Anker frifinnelse av Millehaugen

Frifinnelsen av Stig Millehaugen, kalt Norges farligste forbryter, ankes til lagsmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Millehaugen møtte i Oslo tingrett under svært strenge sikkerhetstiltak forrige måned. Han var tiltalt for ran og to drapsforsøk.

Grunnlaget var at han i desember 2000 skulle ha ranet Kredittkassens filial i Bogstadveien i Oslo. Raneren var maskert og hadde på seg en politijakke. Inne i banken skjøt raneren fem skudd med en MP-5 maskinpistol. Utbyttet fra ranet var i overkant av 200 000 kroner.

Da raneren kom ut av bankfilialen ble han overrasket av patruljebil som tilfeldig passerte forbi banken. Da raneren så denne bilen løsnet han 13 skudd mot politibilen. Ingen av skuddene traff de to polititjenestemennene som satt i bilen. Millehaugen ble derfor tiltalt for drapsforsøk.

Tross den alvorlige anklagen ble Millehaugen frikjent. Da dommen var lest opp takket den frikjente dommerene for deres kloke vurdering.

Men nå kan det bli ny rettsrunde. Statsadvokat Per Egil Volledal har besluttet å anke frifinnelsen fra tingretten til lagmannsretten. Årsaken er at statsadvokaten mener vurderingene tingretten gjorde av bevisene i saken ikke var riktig.