Anker frifinnelse av nordmenn i Brasil

Påtalemyndigheten i Brasil anker frifinnelsen av Geir Pettersborg, en annen nordmann og tre brasilianere.

«OPERASJON PARADIS»: Geir Asbjørn Pettersborg. Foto: Gunnar Hultgreen
«OPERASJON PARADIS»: Geir Asbjørn Pettersborg. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet: Den føderale dommeren, Mário Azevedo Jambo i tingretten i Natal frikjente for to uker siden nordmannen Geir Pettersborg, en annen nordmann og tre brasilianere for grov organisert kriminalitet.

I frifinnelsesdommen kom dommer Mário Azevedo Jambo med kraftig kritikk mot både det føderale politiet og påtalemyndigheten i Natal.

Noen timer før dommen hadde blitt rettskraftig, leverte påtalemyndighetene i Natal inn en anke. Det betyr at Pettersborg og de andre må igjennom en ny rettsrunde.

- Ikke overrasket - Vi hadde håpet at dommen var endelig. Men vi er ikke overrasket over at påtalemyndigheten valgte å anke saken inn for en høyere domstol i Recife, sier Geir Pettersborg til Dagbladet.

Pettersborg, den andre nordmannen og tre brasilianere er en del av den store Natal-saken, hvor en rekke norske forretningsfolk i 2007 ble anklaget for å stå i ledtog med en kriminell norsk innvandrergjeng - B-gjengen.

Flere nordmenn er dømt til lange fengselsstraffer, dommene er ikke rettskraftige. Andre nordmenn er fortsatt siktet, og risikerer mellom 10 og 20 år i fengsel. Nordmennene er fortsatt anklaget for grov korrupsjon og internasjonal kriminalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer