Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anker ikke omstridt gruppevoldtektsdom

Jenta ønsker ikke at saken kommer opp på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Statsadvokaten vil ikke anke dommen mot de tre som ble dømt for gruppevoldtekt av en 15-årig jente i Oslo. Jenta ønsker ikke at saken kommer opp på nytt.

Dermed godtas rettens kjennelse om at guttene ikke forsto at de voldtok, melder NRK.

I 2007 ble en 15 år gammel jente utsatt for en gruppevoldtekt. Flere unge menn truet, slo og tvang jenta til å utføre seksuelle handlinger i et skur på Bogerud i Oslo. I september falt dommen. Tre unge menn ble dømt for grov uaktsom voldtekt. Det vil si at de ikke har forstått at de begikk en voldtekt, men at de burde ha skjønt det.

Hovedmannen fikk 15 måneders fengsel, to av de andre fikk 10 måneder. Dommen vakte sterke reaksjoner hos miljøer som arbeider med voldtektsutsatte kvinner, fordi straffene var så lave og fordi én av de fire gikk fri.

Torgeir Tønsager Falkum, som er bistandsadvokaten til jenta, synes dommen er for mild, men han mener likevel mener han at hensynet til at det er en stor påkjenning for jenta å ta saken opp på nytt er det viktigste.

- Hun har gjennomgått en runde i tingretten, hun har blitt trodd fullstendig, og den belastningen det vil være med en ny behandling i lagmannsretten har hun ikke ønske om, sier Falkum.

NTB


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media