Anker ikke Overhalla-drapene

Bahadir Mirzaolimov (27) ønsker å gjøre opp for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usbekeren Bahadir Mirzaolimov (27) anker ikke dommen på 21 års fengsel for dobbeltdrap og overgrep i den såkalte Overhalla-saken.

Ifølge Aftenposten.no mener drapsmannen at det ville være en for stor belastning for den overlevende, de pårørende og ham selv å gjennomgå en ny rettssak.

Hans forsvarer, advokat Arve Opdahl, sier at mannen nå ønsker å gjøre opp for seg.

Namdal tingrett dømte Mirzaolimov til lovens strengeste straff for drapene på Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian. Retten fastsatte også en erstatning på i alt 1,9 millioner kroner til seks personer som er berørt av saken.

Det er uklart hvor lenge den dømte må sone i Norge, men det vanlige er at litt over halvparten av straffen må sones før han blir utlevert til Usbekistan eller Russland, som var hans første asylland.

Usbekeren sitter nå i fengsel i Trondheim.

NTB

ANKER IKKE: Bahadir Mirzaolimov anker ikke dommen på 21 år etter drapene på Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian. FOTO: Frank Karlsen
ANKER IKKE: Bahadir Mirzaolimov anker ikke dommen på 21 år etter drapene på Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian. FOTO: Frank Karlsen Vis mer