Anker knivdrapsdom til Høyesterett

22-åring ble dømt til 13 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22-åring ble først dømt for overlagt drap i tingretten, men fikk straffen redusert med to år etter å ha blitt dømt for forsettlig drap i lagmannsretten. Nå anker han straffeutmålingen til Høyesterett.

22-åringen ble i januar dømt til 13 års fengsel for overlagt drap på 20 år gamle Thomas Dreier på Flisa i Hedmark i fjor høst. Da saken kom opp for Eidsivating lagmannsrett i mars, ble dommen redusert til forsettlig drap, og fengselsstraffen ble satt til elleve år.

Mannens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, mener imidlertid skillet i straffeutmålingen mellom overlagt og forsettlig drap bør være større.

Larsen opplyser til glomdalen.no at han torsdag har sendt en begjæring om anke av straffeutmålingen til Høyesterett.

Thomas Dreier ble stukket med kniv og drept på utestedet Dirty Nelly på Flisa natt til 21. september i fjor høst. Dreier og den dømte 22-åringen var først involvert i en krangel, og deretter bestemte 22-åringen seg for å hente en kniv på Flisa Stormarked. Da han kom tilbake til puben, stakk han Dreier med kniven ni ganger, blant annet i brystet, magen og ryggen. 20-åringen døde av skadene etter kort tid.

(NTB)