Anker løslatelsen

Spesialenheten fikk ikke medhold i å fengsle Eirik Jensen i fire uker. De anker avgjørelsen.

Eirik Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Oslo tingrett, ved dommer Yngvild Thue, har avgjort at Eirik Jensen løslates. Spesialenheten anker.

Eirik Jensen ble først pågrepet av Spesialenheten fredag, etter at han av Borgarting lagmannsrett ble dømt til 21 års fengsel.

- Jeg har gått fritt rundt i 6,5 år etter dom i tingretten og vet ikke hvor støtende det er. Jeg har holdt meg til mine prinsipper om at jeg vil møte i retten og forholder meg til - hva skal jeg si - min plikt som siktet, og vil bidra til sakens opplysning og være til stede når det er behov for det, sa Jensen i retten lørdag.

Spesialenheten anker avgjørelsen om løslatelse og ber om oppsettende virkning på kjennelsen fra Oslo tingrett. Det betyr at Eirik Jensen ikke får reise hjem. Etter kjennelsen ble lest opp, gikk Eirik Jensen bort for å klemme på sin samboer, Ragna Lise Vikre.

Allmennhetens rettsfølelse

Spesialenheten argumenterte for fengsling med allmennhetens rettsfølelse. Det var også grunnen til at de pågrep ham i første rettspause i sal 250 fredag formiddag.

- Det sentrale formålet er å motvirke at man kan miste tilliten til rettssystemet ved at personer som er dømt for alvorlige forbrytelser går fri fram til soning, sa Liv Øyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer