Anker sexdukke-dom til Høyesterett

Høyesterett skal avgjøre om det er straffbart å eie sexdukker i barnestørrelse. John Christian Elden forsvarer en mann som nylig ble dømt for nettopp det.

ANKER: Forsvarer John Christian Elden har anket dommen hans klient fikk for å ha kjøpt ei sexdukke på en meter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ANKER: Forsvarer John Christian Elden har anket dommen hans klient fikk for å ha kjøpt ei sexdukke på en meter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette blir en spennende sak for Høyesterett. Dommen er allerede anket, og statsadvokaten har sluttet seg til at Høyesterett bør ta inn anken, sier advokaten Elden til NTB.

Den aktuelle anken skal først gjennom siling i ankeutvalget, men signaler fra landets øverste domstol indikerer sterkt at den kommer til å bli tatt opp til behandling. Det blir i så fall den første saken domstolen behandler om det er straffbart å importere og eie sexdukker i barnestørrelse.

Anken kommer etter at en 45 år gammel finnmarking ble dømt til 60 dages betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner – for innførsel av en 1 meter høy, japansk sexdukke. Retten beskriver dukken som «sexleketøy formet som kroppen til et mindreårig barn» i dommen. Straffen gjelder også besittelse av animert overgrepsmateriale og et mindre alvorlig, våpenrelatert forhold.

- Forestiller et jentebarn

Retten avfeier tiltaltes forklaring om at den japanske sexdukken kunne bestilles med forskjellige bryststørrelser som fullstendig irrelevant: «Dukken er tenkt å forestille et jentebarn langt under pubertetsalderen», konkluderer Hålogaland lagmannsrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer