Anket for sent

Mulla Krekars anke i injuriesaken mot Carl I. Hagen ble avvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mulla Krekar får ikke fremme sin anke i injuriesaken mot Carl I. Hagen for Borgarting lagmannsrett. Dette skyldes at anken ble innlevert for sent.

- Jeg er på vegne av både partiformannen og partiet svært glad for at denne saken nå synes å gå mot sin avslutning. Selv om jeg ikke er i tvil om at mulla Krekar ville ha tapt sin sak både i lagmannsretten og senere i Høyesterett er det greit å nå få satt et punktum, sier Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Mo.

Mos håp om at saken nå er over, avlives imidlertid av Krekars advokat, Brynjar Meling.

- Vi påkjærer til Høyesterett, sier Meling til NTB.

Han mener Oslo tingretts dom fra midten av januar ikke ble forkynt på riktig måte.

- Krekar fikk forevist noen papirer mens han satt i fengsel. Dette ble ikke gjort på hans språk og han skjønte ikke at det var en dom som ble forkynt, noe som helt åpenbart er i strid med Den europeiske menneskerettskonvensjon. Faktisk fikk vi først vite at dommen allerede var forkynt da vi purret på Oslo tingrett fordi vi syntes det hadde gått så lang tid, sier Meling.

Mulla Krekar gikk til privat søksmål mot Carl I. Hagen etter at Frp-formannen hadde kalt ham en terrorist i et fjernsynsintervju. Krekar fikk ikke medhold i Oslo tingrett, og retten dømte ham til å betale Hagens saksomkostninger på nær 200 000 kroner.

(NTB)

PÅKJÆRER: Mulla Krekars advokat Brynjar Meling sier han vil påkjære til Høyesterett etter at lagmannsretten avviste anken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer