Anklagene og avvisningene

I det 73 sider lange tilsvaret til Starr-rapporten avviser president Bill Clintons advokater anklagene fra spesialanklager Kenneth Starr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monica truet Clinton

Starr-rapporten: Clinton løy under ed om hvorvidt han hadde hatt sex med Monica Lewinsky.

Clintons advokater: I sin forklaring i Paula Jones-saken benektet Clinton at han hadde hatt sex med Monica Lewinsky. Det sa han i henhold til den definisjon Paula Jones' advokater hadde gitt begrepet «å ha sex med». Han ble ikke spurt om han hadde utført handlinger med Monica Lewinsky som ikke lå innenfor definisjonen, slik at hans vitneprov var nøyaktig og sannferdig.

Starr-rapporten: Clinton forsøkte å hindre at sannheten kom fram og kjøpe hennes taushet ved å hjelpe Monica Lewinsky å finne en ny jobb.

Clintons advokater: Presidenten prøvde aldri å skaffe henne en ny jobb etter at hun forlot Det hvite hus for påvirke hennes vitnemål i Jones-saken. Han ba aldri noen om å ansette henne, og han prøvde ikke å gjøre det lett for henne å få jobb i FN, eller hjelpe henne i samtalene med advokat Vernon Jordan.

Starr-rapporten: Clinton løy om samtalene han hadde hatt med Monica Lewinsky om Jones-saken.

Clintons advokater: Presidenten ba henne aldri om å vitne falskt.

Starr-rapporten: Clinton og Monica Lewinsky ble enige om å lyve om sitt forhold.

Clintons advokater: Rapporten omtaler ikke direkte hva Clinton og Monica Lewinsky kan ha snakket sammen om i forbindelse med forholdet.