Anklagene om statsministerens luksuspalasser, vingårder og yachter fikk Russland opp i flammer

Vladimir Putins største fiende er én av mange hundre arresterte etter de største demonstrasjonene i Russland på flere år.

ARRESTERT: Med en gang Alexei Navalny kom opp fra T-banen i Moskvas hovedgate Tverskaja for å delta i demonstrasjonen han sto bak, ble han arrrestert. FOTO: AFP PHOTO / NTB scanpix
ARRESTERT: Med en gang Alexei Navalny kom opp fra T-banen i Moskvas hovedgate Tverskaja for å delta i demonstrasjonen han sto bak, ble han arrrestert. FOTO: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går møtte tusenvis av demonstranter opp i flere russiske byer. Demonstrasjonene var rettet mot korrupsjonen i Russland, og kravet var blant annet at landets statsminister Dmitrij Medvedev må gå av.

I Moskva endte demonstrasjonene i rabalder. Politiet sier omkring 500 personer ble pågrepet, mens andre organisasjoner hevder over 900 personer ble pågrepet.

Blant dem var mannen bak demonstrasjonene, den russiske opposisjonspolitikeren Alexei Navalny (40), omtalt som president Vladimir Putins verste fiende og farligste motstander.

Mens 7000-8000 møtte opp i Moskva, var demonstrasjonene spredt over hele landet, og et titalls personer ble også arrestert i andre byer.

Korrupsjonsanklager

Navalny oppfodret før helga så mange som mulig å møte opp i anti-korrupsjonsdemonstrasjonene. Resultatet var de største ikke-godkjente demonstrasjonene i Russland på årevis - de forrige etter omfattende valgfusk i 2011 - var også organisert av Navalny.

Demonstrasjonene kommer bare tre uker etter at Navalny ga ut en dokumentar der han anklager statsminister Medvedev for å være involvert i en massiv korrupsjonsskandale. Dokumentaren har i skrivende stund over tolv millioner visninger på Youtube.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer