Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager Assad for et nytt gassangrep i Syria

Påstander fra opposisjonen.

NYA ANKLAGER: Syria-president Bashar al-Assad anklages for nye gassangrep. Foto: AP / NTB Scanpix
NYA ANKLAGER: Syria-president Bashar al-Assad anklages for nye gassangrep. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen i Syria anklager syriske regjeringsstyrker for å stå bak et nytt gassangrep, denne gang i byen Nabak nord for Damaskus.

Ifølge opposisjonsaktivister slo to granater fylt med kjemiske stridsmidler torsdag ned i Nabak i Qalamoun-regionen, en by som kontrolleres av opprørerne. Sju personer er såret og de har alle sammen symptomer på å ha blitt utsatt for gass, som hovne lemmer og skum i og rundt munnen.

Flere hundre sivile syrere ble drept i gassangrep mot flere forsteder til Damaskus i august i år. Det førte først til trusler om en amerikanskledet militæroperasjon mot Syria, før det i stedet endte med en internasjonal avtale om at Syria skulle gi fra seg hele sitt arsenal av kjemiske våpen og stridsmidler. Også president Assad selv gikk med på denne avtalen.

I november kunngjorde Organisasjonene for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) at alle produksjonsanlegg og samtlige unntatt ett av Assad-regimets lagrep for kjemiske våpen, var ødelagt, tømt eller forseglet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media