NYE GASSANKLAGER: Syriske opposisjonsaktivister har igjen anklaget president Bashar al-Assads styrker for å bruke giftgass mot den syriske befolkningen. Foto: JOSEPH EID / AFP
NYE GASSANKLAGER: Syriske opposisjonsaktivister har igjen anklaget president Bashar al-Assads styrker for å bruke giftgass mot den syriske befolkningen. Foto: JOSEPH EID / AFPVis mer

Anklager Assad for nytt gassangrep

Syriske opposisjonsaktivister hevder presidentens styrker igjen har brukt giftgass mot befolkningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske opposisjonsaktivister har igjen anklaget president Bashar al-Assads styrker for å bruke giftgass mot befolkningen.

Aktivistene viste torsdag en videofilm av en bevisstløs mann som lå i en seng og fikk behandling av medisinsk personell.

Det angivelige angrepet skjedde i nabolaget Jobar i Damaskus en uke etter at regjeringen sendte et brev til FN der de sier at de har bevis for at opprørsgrupper planla et giftangrep i samme område.

Nyhetsbyrået Reuters kunne ikke umiddelbart verifisere om opptaket var ekte på grunn av restriksjoner på pressens arbeid i Syria.

Aktivistene fra gruppa Jobar Revo lastet opp opptaket på YouTube, der man ser at mannen får behandling med oksygen. En stemme i bakgrunnen snakker om et giftangrep i Jobar.

En annen gruppe sier at alle som er berørt av angrepet, er i god forfatning.

(NTB)