Anklager britene for å krenke ytringsfriheten

Geert Wilders nektes innreise i Storbritannia på grunn av sin kritikk mot islam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nederlandske parlamentarikeren Geert Wilders, som er nektet innreise i Storbritannia på grunn av sin kritikk mot islam, sier han er svært skuffet over at britene ikke respekterer ytringsfriheten.

- Jeg ble overrasket og veldig lei meg for at ytringsfriheten, som var en meget viktig del av det britiske samfunnet, er blitt krenket, sier Wilders i et intervju med BBC.

Wilders er mannen som laget den omstridte og sterkt islamkritiske filmen «Fitna», og som har kalt Koranen for en fascistisk bok.

Wilders er blitt invitert av et medlem i Overhuset for å vise filmen sin, men innenriksdepartementet vil ikke gi ham innreisetillatelse fordi han anses som en trussel mot offentlig ro og orden.

I en uttalelse skriver departementet at regjeringen tar avstand fra ekstremisme i alle former, og at regelverket er strammet inn for å hindre at folk som står bak uakseptabel oppførsel, slipper inn.

Wilders mener at avgjørelsen vitner om feighet, og til BBC sier han at det er utrolig at en valgt politiker som er invitert av en annen for å diskutere en sak med meningsfeller og motstandere, blir nektet innreise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer