GEORGIA SØNDAG: President Donald Trump republikanerners guvernørkandidat på valgkampturne i Macon, Georgia søndag. Foto: Jonathan Ernst, Reuters/NTB Scanpix.
GEORGIA SØNDAG: President Donald Trump republikanerners guvernørkandidat på valgkampturne i Macon, Georgia søndag. Foto: Jonathan Ernst, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Anklager Demokratene for å hacke velgerdatabasen

Republikanernes guvernørkandidat i Georgia spisser valginnspurten.

Delstatssekretærens kontor i Georgia, som ledes av republikanernes guvernørkandidat Brian Kemp, sier de etterforsker et forsøk på hacking av velgerdatabasen.

I en uttalelse sier kontoret at de etterforsker Det demokratiske partiet i delstaten, uten å legge fram bevis eller spesifisere anklagene.

Nyhetsbyrået AP melder at valgsikkerhetsaktivister som er kritiske til Kemp mener å ha funnet bevis på at Georgias velgerregistreringstjeneste på nett er utsatt for dataangrep.

Hackingen skal kunne endre velgeres oppgitte informasjon eller fjerne dem helt fra lista over registrerte velgere.

Kemp, som i kraft av å være delstatssekretær har kontroll over velgerregistreringen i delstaten, har blitt saksøkt på bakgrunn av sin svært strenge verifisering av velgere.

53 000 på vent

En analyse gjort av AP viste at over 53 000 velgerregistreringer er blitt satt på vent.

Nesten 70 prosent av disse var søknader fra afroamerikanere, i en delstat der de utgjør 34 prosent av befolkningen.

Kemps motstander, demokraten Stacy Abrams, har kalt Kemp en «arkitekt for velgerundertrykkelse».

- Brian Kemps skammelige anklager er 100 prosent uriktige. Dette politiske trikset fra Kemp, bare fire dager før valget, er nok et eksempel på hvorfor han ikke er pålitelig og ikke bør ha ansvar for et valg der han selv er kandidat, sier demokratenes partileder i Georgia, Rebecca DeHart.