SAKSØKER: Joseph Pressil beskylder sin ekskjæreste for å ha stjålet spermaen hans og brukt den til å gjøre seg selv gravid etter at forholdet var slutt. Foto: KPRC-TV
SAKSØKER: Joseph Pressil beskylder sin ekskjæreste for å ha stjålet spermaen hans og brukt den til å gjøre seg selv gravid etter at forholdet var slutt. Foto: KPRC-TVVis mer

Anklager eksen for spermatyveri

Nå saksøker mannen fertilitetsklinikken hvor ekskjæresten ble gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Joseph Pressil (36) krever dessuten foreldreretten til tvillingene på fire år, som han ble far til.

- Alt sammen er fryktelig pinlig. Hvordan kan du la noen stjele spermaen din uten å vite om det, sier Pressil til ABC News.

- Sammen i et halvår Det hele begynte i mai 2006. Pressil, som opprinnelig fra Long Island utenfor New York, flyttet til Houston, Texas for å være sammen med kvinnen han nå beskylder for spermatyveri.

- Det var begynnelsen på slutten, sier Pressil til ABC News.

Pressil var sammen med kvinnen, som jobbet som eksotisk danser, i seks måneder, men i november 2006 var forholdet slutt. Tre måneder seinere fortalte eksen ham at hun var gravid. En DNA-test viste også at Pressil var faren. Dermed begynte Pressil å betale mer enn 800 dollar (om lag 4600 kroner) i måneden i barnebidrag.

Inntil februar i år trodde Pressil at graviditeten var forårsaket av samleiene han hadde hatt med eksen, men så fikk han brev i posten fra fertilitetsklinikken Advanced Fertility Center i Texas. Ifølge stevningen fra Pressil skal den daglige lederen for klinikken ha fortalt at klinikken antok at Pressil og eksen var gift da de utførte prosedyren som førte til at eksen ble gravid med hans sperma.

- Å, du er dum. Jeg trodde du visste dette, skal eksen ha sagt da Pressil konfronterte henne med dette.

- Brukte kondomer Nå skjønner han også mer av hvordan eksen oppførte da de hadde sex.

- Hun ga meg kondomer som hun sa ikke var påført glidemiddel fordi hun hadde problemer med muskelknuter i livmorhalsen, og disse ville ikke påvirke muskelknutene. Så snart vi var ferdige med å ha sex, forlot hun rommet med kondomene, forteller Pressil til ABC News.

Ifølge søksmålet skal det ha vært sperma som ekskjæresten tok vare på fra disse samleiene, som gjorde henne gravid. Ifølge lovgivningen i Texas må imidlertid en ugift mann samtykke til at spermaen hans skal brukes til assistert befruktning. Det samtykket må bli gitt skriftlig til en lege.

- Spermatyveri Advanced Fertility Center hevder at de har underskriften til Pressil.

- Den er forfalsket, sier Pressil selv.

Advokaten hans, Jason Gibson, sier at hele saken dreier seg om tyveri av sperma.

- Hvis de har Pressil oppført som en pasient, må de ha hans samtykke til å gjøre alt mulig. De har brutt sine egne regler og prosedyrer, sier Gibson.

Klinikken mener imidlertid at Pressil ikke kan nå fram, ettersom det også var hans helseforsikring som betalte for befruktningen.

- Vi vet også at kredittkortet hans ble brukt til å betale for oppholdene her. Hans tilstedeværelse i dette var absolutt, sier klinikkens advokat, Danny Sheena til KPRC-TV i Houston.

Benekter tyveri Pressils forklaring på dette, er at han førte opp ekskjæresten i sin helseforsikring. Ettersom hun jobbet som eksotisk danser, hadde hun ikke egen forsikring.

Eksens advokat, Derek Deyon, sier tl ABC News at søksmålet bare er et forsøk på å slippe å betale barnebidrag, og hans klient benekter at hun noensinne tok sperma fra et brukt kondom.

- Klinikken tok en blodprøve både av ham og av henne for å teste for kjønnssykdommer, sier Deyon.

For tida har Pressil og eksen delt foreldrerett, men Pressil håper på å få full foreldrerett for tvillingene.