Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager eksvenn for hundedrap

Frp-toppen Ursula Evje mener en eksvenninne i Sverige kjørte over og drepte ulvehunden hennes med vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Evjes mann Jan var onsdag kveld ute for å hente hundeftr i stallen på parets feriested i svenske Mariestad.

Men på vei ut av bygningen snublet han, og ulvehunden Troll tok noen skritt mot veien.

Der ble den fire måneder gamle valpen overkjørt av en forbipasserende bil.

- Valpen sto i veikanten da den ble overkjørt, og jeg er ikke i tvil om at det var med overlegg. Det var bare et lykketreff at ikke mannen min også ble overkjørt, sier Evje (58).

Ursula Evje sitter på Stortinget for Akershus. Hun sitter i presidentskapet og kirke-, utdannings- og forskningsskomiteen.

Pengestrid

Ektemannen så at det var en kvinne som kjørte, og i tillegg skal to andre vitner ha gjenkjent bilen. Frp-toppen mener på bakgrunn av bilbeskrivelsen at det var en tidligere venninne som satt bak rattet.

- Hun stakk av da hun hadde kjørt over valpen, hevder en opprørt Evje.

Frp-politikeren ble kjent med kvinnen på midten av 90-tallet i hundemiljøet. Seinere havnet de i en bitter pengestrid om angivelige lån, som endte med et forlik i Mariestads tingsrätt i juni i fjor.

Avviser anklagene

Evje har nå anmeldt det påståtte hundedrapet til svensk politi. Den tidligere venninnen er oppgitt over Evjes påstander og hevder at påkjørselen var et uhell.

- Jeg kjører på den veien for å komme til hestene mine. Hunden kom ut i veien, og det gikk veldig fort. Jeg stoppet og åpnet døra, men Evjes mann hadde en så truende atferd at jeg ikke torde å gå ut. Seinere ringte jeg til politiet og fortalte hva som hadde skjedd, sier kvinnen til Dagbladet.

OVERKJØRT: Ulvehunden Troll ble påkjørt på Ursula Evjes feriested ved den svenske byen Töreboda. Evje og mannen Jan mener en eksvenninne drepte hunden. <!--FOTO-->