ANGREP: Ap-sekretær Raymond Johansen anklaget Høyre for å forfalske historien for å framstå som pådriver for velferdssamfunnet.foto:Hans A. Vedlog
ANGREP: Ap-sekretær Raymond Johansen anklaget Høyre for å forfalske historien for å framstå som pådriver for velferdssamfunnet.foto:Hans A. VedlogVis mer

Anklager Høyre for kvakksalveri

Forfalsker historien, mener Ap-sekretær Raymond Johansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin første landsmøtetale som partisekretær og som general for den kommende valgkampen, tok han et kraftig oppgjør med Høyre.

-En vinner ikke valg på å si rett ut at en vil svekke velferdssamfunnet. Derfor har Høyre det siste året forsøkt å framstille det som om de har æren for det velferdssamfunnet vi har i dag.

Skriver om historien  Ja, selv Erna har uttalt at «Høyres sjel ligger i velferdspolitikken».

 Så drar den borgerlige tenketanken Civita strikken enda litt lengre. I boka «Den norske velferden» prøver de også å skrive om historien. Det er visst Høyre og kapitaleierne som nå har gått i bresjen for å sikre arbeidsfolk velferd og rettigheter i Norge.

Gå kjøkkenveien
Eller som Kristin Clemet sa: «Det er den borgerlige sidens opprinnelige samfunnssyn som har vunnet fram i velferdsstaten.» Det er nesten ikke til å tro! utbrøt Johansen om sin bestefar som leverte pakker til villaene på Vestkanten i Oslo. Der sto det på skiltene: «Bud vennligst gå kjøkkenveien» og «Vokt Dem for hunden».

Kvakksalveri!
- Bestefar stemte alltid på Arbeiderpartiet og meldte seg inn i LO fordi han ville slippe å stå med lua i handa. Men ifølge Civita og høyresiden tok han altså feil, han skulle ha stemt det samme som de folka i det huset som ba han om å gå kjøkkenveien. Dette er historisk kvakksalveri!, sa Johansen til stående applaus i salen.

Som et bulgarsk danseband
- Høyre har selvsagt vært med på en del av velferssamfunnets utvikling, Men alle forstår jo at det ikke er partiet Høyre som har vært pådriveren for sosial utjevning. Det er som med et bulgarsk danseband. De synger gjerne «Let it be» på en helt ålreit måte. Men alle vet at det ikke er de som har skrevet den sangen, sa Johansen.

Han sa at det under den rødgrønne regjeringen er skapt 250 000 arbeidsplasser, mens under Erna Solberg og Per-Kristian Foss bare ble skapt 25 000 arbeidsplasser.