Anklager iransk nobelprisvinner for Israel-støtte

Omkring 150 demonstranter angrep huset til Shirin Ebadi, som vant Nobels fredspris i 2003, og anklaget henne for støtte til Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demonstrantene, som samlet seg utenfor Ebadis hus torsdag, er medlemmer av den religiøse gruppa Basij, ifølge Abdulreza Tajik, som jobber for menneskerettsenteret som Ebadi driver.

«Israel begår kriminalitet og Ebadi støtter det», ropte de rasende demonstrantene. Et skilt ble revet ned og trampet på, før demonstrantene ble splittet av politiet.

- Det er ironisk at de roper dette rett etter at vi kom med en uttalelse der vi kritiserer volden i Gaza og krever rask respons fra internasjonale aktÃrer, heter det i en pressemelding fra Shirin Ebadis fredssenter gjengitt av CNN.

- Med tanke på at Shirin Ebadi har fått Nobel fredspris for sitt arbeid for barn, samlet vi oss foran huset hennes for å spørre hvorfor ikke hennes beskyttelse kommer barna på Gazastripen til gode, sier en av lederne i Basij til det iranske nyhetsbyrået ISNA. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer