Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager Kambodsja for å skyte mot passasjerfly

Det kambodsjanske militæret bekrefter at deres soldater skjøt mot et fly, men ikke at det var et passasjerfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det thailandske militæret beskylder kambodsjanske soldater for å ha skutt mot et thailandsk passasjerfly like ved den omstridte grensen mellom de to landene.

- De kambodsjanske soldatene åpnet ild fordi det var et thailandsk passasjerfly som ikke kunne lande på Siem Reap-flyplassen på grunn av dårlig vær, sier en thailandsk militærtalsmann.

- Kambodsjanerne trodde det var et spionfly, sier talsmannen videre og legger til at ingen personer ble skadd i hendelsen som skjedde like ved byen Siem Reap i Kambodsja, et av landets største turistmål.

Det kambodsjanske militæret bekrefter at deres soldater skjøt mot et fly, men går ikke uten videre med på at det var snakk om et passasjerfly.

- Det var mørkt så vi kunne ikke se hva slags fly det var. Det sirklet over soldatene mange ganger, dermed skjøt våre soldater 18 skudd mot det med maskinpistoler. Men de bommet fordi flyet fløy for høyt, sier en kambodsjansk offiser.

Kambodsja og Thailand har lenge kranglet om deler av grensen mellom de to landene, og i fjor ble flere mennesker drept i blodige sammenstøt langs grensen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media