Anklager NAF for uryddig politisk spill

Tidligere direktør for samfunnskontakt i NAF, Håkon Glomsaker, mener bilistenes interesseorganisasjon kynisk blir brukt i et uryddig politisk spill for å skade regjeringen.

RASER MOT NAF:  - Jeg tror ikke NAFs medlemmer mener det er dårlig politikk å bygge veier og fryse avgifter, sier Håkon Glomsaker, tidligere direktør for samfunnskontakt i bil interesse organisasjonen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
RASER MOT NAF: - Jeg tror ikke NAFs medlemmer mener det er dårlig politikk å bygge veier og fryse avgifter, sier Håkon Glomsaker, tidligere direktør for samfunnskontakt i bil interesse organisasjonen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VESTBY (Dagbladet): - Det er utidig av NAF (Norges Automobil-Forbund) å anklage dagens regjering for å ha brutt den gode utviklingen for bilavgiftene, sier Håkon Glomsaker.

Den tidligere direktøren for samfunnskontakt er oppgitt over sin gamle arbeidsgiver. Fra 2007 og fram til 2011 var Glomsaker direktør for samfunnskontakt og leder for politisk avdeling i NAF.

- Forstemmende Da NAFs kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal mandag gikk til frontalangrep mot budsjettforslaget til Høyre og Fremskrittspartiets regjering, var begeret fullt for Glomsaker.

- Når Sagedal roper ut at regjeringen skal «kutte ut skrytet», og lirer av seg følgende regle:

«Regjeringen skryter av at de har kuttet bilavgiftene. Det høres bra ut, men saken er at det er første gang siden 2007 at nye biler ikke blir billigere. Familievennlige biler med lite utslipp kan nå faktisk bli dyrere. Er dette noe å skryte av?», reagerer Glomsaker.

- Regjeringen har ikke ødelagt noe med sitt forslag til budsjett for samferdselssektoren. Budsjettforslaget er faktisk godt. NAF var under den forrige regjeringen stille som mus. Når vi får et budsjettforslag hvor bensinavgifter fryses og det bevilges mer penger enn noen gang til vei, er det forstemmende å høre ropene og angrepene fra Sagedal, sier Glomsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer