Anklager norsk kjendis for utnytting

Afrikaneren kom til Norge for å gifte seg med stjerna, men forlovelsen ble brutt. Nå mener han at han ble utnyttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen skal i fengslingsmøtet ha gitt klart uttrykk for at han på flere måter har følt seg utnyttet, og mener han er blitt urettferdig behandlet siden han kom til Norge.

Brøt forlovelsen Mannen jobber nå for å få asylsøknaden sin behandlet i Norge.

37-åringen har bakgrunn fra Afrika og kom til Norge på forlovelsesvisum i 2008 etter å ha giftet seg med den norske kvinnen i mannens hjemland, og med planer om å gifte seg også i Norge. Kjendisen avbrøt imidlertid forlovelsen i juni 2009.

Bakgrunnen for utvisningen er at mannen er dømt for å ha banket opp og voldtatt en annen kvinne samme dag som kjendisen gjorde det slutt.

Voldtekt På et utested traff de to en kvinne som sammen med flere andre ble med på nachspiel. Etter at de andre gjestene, med unntak av en, hadde enten sovnet eller gått, skal mannen ha gått løs på kvinnen og forsøkt å voldta henne på tross av kraftig motstand.

Han er dømt for å ha fullbyrdet voldtekten, selv om verken kvinnen selv eller de rettsmedisinske analysene kan fastslå at fullbyrdelse skjedde.

Den ene nachspielgjesten som var våken, skal ha observert at han lå naken over kvinnen, og oppfattet at det som skjedde ikke var frivillig fra henne side.

Fare for unndragelse Mannen ble dømt til 2,5 års fengsel, og til å betale den voldtatte kvinnen 100.000 kroner i erstatning. Da han hadde sonet ferdig i forrige uke, ble han umiddelbart pågrepet og overført til Politiets utlendingsinternat på Trandum.

Advokaten til 37-åringen, Preben Kløvfjell, sier at mannen foreløpig ikke har tatt stilling til om han vil ta ut sak mot kjendisen som han mener har utnyttet ham.

Den kvinnelige kjendisen ønsker ikke å kommentere saken.