Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager om fusk under Irak-valget i Danmark

30 000 eksil-irakere har de siste dagene kunnet forhåndsstemme.

FÅR AVGI SIN STEMME I UTLANDET: Irakere i utlandet har de siste dagene kunnet avgi forhåndsstemme i valget på ny nasjonalforsamling i hjemlandet. Foto: AFP/SCANPIX
FÅR AVGI SIN STEMME I UTLANDET: Irakere i utlandet har de siste dagene kunnet avgi forhåndsstemme i valget på ny nasjonalforsamling i hjemlandet. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Valgobservatører melder om fusk under Irak-valget i Danmark, der eksil-irakere de siste dagene har kunnet forhåndsstemme.

Det bor 30 000 irakere i Danmark, og disse har siden fredag kunnet avgi stemme til valget på ny nasjonalforsamling i hjemlandet.

Valgobservatører i Brønshøj rapporterer imidlertid om flere uregelmessigheter og viser blant annet til at flere fikk stemme etter bare å ha framvist kopier av identifikasjonspapirer, skriver Politiken.

- Jeg liker det ikke, men når man har levd under diktatur i 30 år, der det ble fusket mange ganger, så tar det tid før folk venner seg av med å jukse og manipulere, sier valgobservatøren Alyaa Kadhum.

Sjefen for avviklingen av det irakiske valget i Danmark, Hara Nihad, avviser at det kan ligge ugyldige stemmesedler i valgurnene.

- Det har selvsagt ikke skjedd, sier han.

Valgobservatørene påpeker også at rundt halvparten av lederne i valglokalene er kurdere, som utgjør en minoritet i hjemlandet.

- Det er for dårlig. Vi er alle sammen irakere og vi skal alle sammen ha anledning til å utgjøre en forskjell. Vi skal behandles likt. Det kan ikke være slik at man skal ha førsteprioritet bare fordi man er kurder, sier valgobservatøren Murad Hasib Fateh.

Valget på ny nasjonalforsamling i Irak er i dag og blir imøtesett med stor spenning.

Partiene og valgalliansene er mange og eksperter frykter at valget skal kaste landet ut i ny sekterisk uro.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!