Borgfreden brutt i KrF

Anklager om kupp og skittent spill

Beskyldninger om kupp, løftebrudd og skittent spill setter fyr på debatten i KrF ved inngangen til det som kan bli en skjebneuke for partileder Knut Arild Hareide.

SLÅR SPREKKER: Prosessen om KrFs veivalg har blitt mer innbitt, med mistenkeliggjøring og anklager om urent trav. KrF-leder Knut Arild Hareide og nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad har sammen oppfordret fylkespartiene om å la mindretallet bli representert av delegater på landsmøtet. Men i Rogaland KrF ga de blaffen i det. Det har skapt sterke reaksjoner. Foto: Heiko Jynge/Scanpix
SLÅR SPREKKER: Prosessen om KrFs veivalg har blitt mer innbitt, med mistenkeliggjøring og anklager om urent trav. KrF-leder Knut Arild Hareide og nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad har sammen oppfordret fylkespartiene om å la mindretallet bli representert av delegater på landsmøtet. Men i Rogaland KrF ga de blaffen i det. Det har skapt sterke reaksjoner. Foto: Heiko Jynge/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KrFs generalsekretær Hilde Frafjord Johnsen gikk søndag kveld til det skritt å kalle inn til ekstraordinært telefonmøte i landsstyret på mandag. Det skjedde etter at fylkesledere i partiet hadde fremmet krav om det, får Dagbladet bekreftet.

Bakgrunnen for det ekstraordinære landsstyremøtet er bølgene som delegatvalget i Rogaland lørdag, skapte.

Som ventet ble det solid flertall for å gå inn i dagens regjering. Men ved valget av delegater tok vinnerne alt. Partiveteran, æresmedlem og deltaker på årsmøtet, Einar Steensnæs, kalte det hele et kupp.

For til tross for at om lag 30 prosent av fylkesårsmøtet ønsket å følge partileder Knut Arild Hareides råd om å gå i regjeringsforhandlinger med Ap og Sp, vil 15 av 16 delegater gå inn i dagens regjering.

En epost som partiledelsen sendte til fylkeslederne lørdag morgen, med anmodning å sikre at mindretallets syn blir reflektert i valget av delegater, ble ikke tatt hensyn til i Rogaland KrF.

I tillegg er det særlig to saker til fra de siste dagene, som gjør at prosessen i KrF nå står ved et vippepunkt:

*At KrF-leder Knut Arild Hareide har sagt til sentralstyret at han ikke kan fortsette dersom partiet går i regjering med Frp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer