Anklager om valgfusk i Myanmar

Det er blitt fusket med valgsedlene over hele Myanmar, ifølge en talsmann for partiet til Aung San Suu Kyi.

VALG: Det var på forhånd ventet at Aung San Suu Kyi skulle få mange stemmer under valget. Nå kommer anklagene om valgfusk. Foto: AP Photo/Khin Maung Win/ScanpixNTB
VALG: Det var på forhånd ventet at Aung San Suu Kyi skulle få mange stemmer under valget. Nå kommer anklagene om valgfusk. Foto: AP Photo/Khin Maung Win/ScanpixNTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nyan Win sier han har mottatt en rekke klager på at det er smurt voks over feltet der man kan krysse av for å stemme på Det nasjonale demokratiforbundet (NLD), slik at stemmekrysset senere kan viskes ut.

- Dette skjer over hele landet. Det er valgkommisjonen som er ansvarlig, sier Win.

NLD kjemper om å ta 44 av de 45 setene i nasjonalforsamlingen som er på valg i søndagens suppleringsvalg. Demokratiforkjemper og nobelprisvinner Aung San Suu Kyi ventes for første gang å få en plass i forsamlingen.

Valget Bare 48 av de 1.158 plassene i nasjonalforsamlingen og regionalforsamlingene er rett nok på valg suppleringsvalget, men Det nasjonale demokratiforbundet (NLD) kjemper om 44 av dem.

NLD vant en brakseier under valget i 1990, men landets militære annullerte den gang resultatet og regjerte videre med hard hånd, som de hadde gjort siden militærkuppet i 1962.

Aung San Suu Kyi satt i husarrest og stilte ikke som kandidat i 1990. Da militærjuntaen holdt nytt valg i 2010, ble det boikottet av NLD og Su Kyi.

Militær dominans Valget i 2010 ble vunnet av USDP, et parti som er dannet av tidligere militære og som sikret seg nærmere 80 prosent av stemmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer